Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad tonfisk, sparris och vispad basilikasmetana

Grillad tonfisk serverad med ljuvligt grillad sparris och ananas. Ett grill-recept vi vågar lova blir en stående favorit nu under grillsäsongen! I glaset väljer vi ett friskt vitt med citrustoner som kan matcha fiskens struktur!

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

2 tjocka bitar tonfiskfilé a ca 300 g
300 g grön sparris
½ ananas
300 g kokt färskpotatis
60 g rucola
Olivolja och salt

Vispad basilikasmetana
2 dl smetana
½ lime
½ dl finhackad basilika
salt

Till servering:
4 limeklyftor

Gör så här

1. Lägg ner smetanan i en bunke. Finriv ner det yttersta skalet från limen och pressa i några droppar juice. Tillsätt basilikan och en nypa salt. Vispa med elvisp tills smetanan är luftig och har tjocknat.

2. Skär bort de nedersta centimetrarna från sparrisen. Skala ananasen och skär den i 6 klyftor. Dela potatisarna. Salta och ringla lite olja över tonfisk, sparris, ananas och potatis.

3. Börja med att grilla sparris, ananas och färskpotatis på högsta temperatur, några minuter tills du har en fin grillad yta. Grilla sedan tonfisken 2-3 minuter på varje sida tills kärntemperaturen är ca 28 C och låt den därefter vila några minuter (då vilar den upp till ca 35 C).

4. Dela ananasklyftorna i bitar och tonfisken i 4 portionsbitar. Fördela rucolan på 4 tallrikar och toppa sedan med allt det grillade. Ringla lite olivolja över anrättningen och servera med limeklyftorna och den vispade basilikasmetanan.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Cecilia Larsson
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Recept steamed buns med halstrad tonfisk
1 tim

Steamed buns med halstrad tonfisk

Servera bunsen i en bambulåda tillsammans med limeklyftor och massor koriander. Till en rätt med såhär mycket smak och lite hetta krävs ett vin med mycket smak, frisk syra och gärna lite sötma som en tysk Riesling.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER