Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Tonfisk som vänds på grillen och serveras med syra och sälta från fetaost och yoghurtsås. Vilken sommarhit! Till det här rekommenderar vi ett krispigt rosé.
4 tjocka skivor tonfiskfilé a 160 g
olivolja, salt och svartpeppar
1/2 gurka
2 tomater
1/2 rödlök
30 g urkärnade kalamataoliver
2 msk äppelcidervinäger
70 g småbladig sallad
1 msk hackad mynta
1 msk hackad persilja
olivolja och salt
Gremolatayoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 msk finhackad bladpersilja
salt
till servering
200 g fetaost
citronklyftor
1. Finhacka vitlöken och finriv det yttersta skalet från citronen. Blanda samtliga ingredienser till gremolatayoghurten och smaka av med salt.
2. Skala och fintärna gurkan. Fintärna tomaten och hacka löken. Skiva oliverna.
3. Fräs gurka, lök och oliver i olivolja i en vid kastrull på medelhög temperatur c:a 1-2 minuter. Sätt ner tomaterna, salladen och vinägern och fräs vidare i ca 30 sekunder. Blanda ner örterna och smaka av med salt.
4. Värm grillen eller en stekpanna till högsta temperatur. Pensla tonfisken med olja och salta och peppra den på båda sidor. Grilla eller stek tonfisken ca 1 -2 minuter på varje sida tills kärntemperaturen är ca 30 C. Se vår grillguide för bästa grillningen!
5. Lägg upp salladen och tonfisken på 4 tallrikar. Smula över fetaosten och ringla över lite god olivolja.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Servera bunsen i en bambulåda tillsammans med limeklyftor och massor koriander. Till en rätt med såhär mycket smak och lite hetta krävs ett vin med mycket smak, frisk syra och gärna lite sötma som en tysk Riesling.
Snabb och god vardagsrätt med ett gott glas vitt