In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
En smakrik grönsakspaj med fetaost. Perfekt att servera som en del av en buffé eller som en lättare sommarmiddag eller lunch. Till denna paj serverar vi gärna ett glas rosé med en frisk syra som passar fint med syrligheten i fetaosten.
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl (eller hälften vetemjöl hälften grahamsmjöl)
2 msk vatten
Fyllning
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
150 g fetaost
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 paprikor (gärna en gul och en röd)
1 broccolihuvud
70 g färsk bladspenat
Pajdeg
1. Sätt ugnen på 225°C. Hacka eller mixa ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och blanda ihop till en smidig deg. Låt vila ca 30 min i kylen.
2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, nagga kanterna och botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Fyllning
3. Skölj och ansa broccolin. Skär av den grövsta delen av stocken. Bryt broccolin i små buketter och skär stocken i små bitar. Koka stocken i lättsaltat vatten ca 2 minuter lägg sedan i broccolibuketterna och sjud ytterligare 2 minuter. Häll av vattnet.
4. Skiva löken tunt. Finhacka vitlöken. Strimla paprikorna. Fräs mjukt i olja i en stekpanna. Blanda sist i bladspenaten och fräs någon minut till. Smaka av med salt, peppar och färska örter. Exempelvis timjan, rosmarin eller salvia. Lägg grönsaksfräset samt broccolin i pajskalet. Smula över fetaosten.
5. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll över grönsakerna. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera pajen med en fräsch sallad.
Tips! Vill du inte göra ditt eget pajskal går det bra att använda färdig pajdeg eller smördeg istället.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Krispig botten toppad med krämig burrata och frisk gremolata. Lätt att baka – svår att motstå!