Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Halloumisallad med bulgur, tomat & persilja

Halloumisallad är en perfekt rätt när du är du sugen på något lätt men ändå smakrikt. Här är Sally Voltaires underbara recept på Halloumisallad med tomat, bulgur, persilja och feferoni. Vin till sallad är inte helt lätt. Tanninerna i vinet och salladsbladen är inte bästa vänner. För att salladen inte ska upplevas som besk behövs därför ett fruktigare vin. Vi skulle rekommendera ett fylligt och fruktigt vitt eller rosévin till denna sallad.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

6 dl vatten
1 tsk gurkmeja
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl fullkornsbulgur
2 krukor bladpersilja, hackad
1/2 rödlök hackad
4 tomater, tärnade
1 näve feferoni
1/2 dl olivolja av bra kvalitet
saft från 1/2 citron
400 g halloumi, skivad
4-6 salladsblad (gärna olika sorter)
olivolja till stekning
salt
svartpeppar
citron till servering

Gör så här

1. Koka upp vatten med buljongtärning och gurkmeja. Tillsätt bulguren och låt koka på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Låt svalna.

2. Blanda bulgur, persilja, lök, tomat och feferoni. Ringla över olivolja och smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin på hög värme tills den fått fin färg på båda sidor.

4. Lägg salladsbladen i botten på ett stort fat. Fortsätt med bulgurblandningen och toppa med stekt halloumi och färsk citron.

Servering

Servera med extra citron och ett glas svalt rosé.

Receptet: Sally Voltaire ur kokboken Sally Voltaires mat (Bonnier Fakta)
Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER