In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Halloumisallad är en perfekt rätt när du är du sugen på något lätt men ändå smakrikt. Här är Sally Voltaires underbara recept på Halloumisallad med tomat, bulgur, persilja och feferoni. Vin till sallad är inte helt lätt. Tanninerna i vinet och salladsbladen är inte bästa vänner. För att salladen inte ska upplevas som besk behövs därför ett fruktigare vin. Vi skulle rekommendera ett fylligt och fruktigt vitt eller rosévin till denna sallad.
6 dl vatten
1 tsk gurkmeja
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl fullkornsbulgur
2 krukor bladpersilja, hackad
1/2 rödlök hackad
4 tomater, tärnade
1 näve feferoni
1/2 dl olivolja av bra kvalitet
saft från 1/2 citron
400 g halloumi, skivad
4-6 salladsblad (gärna olika sorter)
olivolja till stekning
salt
svartpeppar
citron till servering
1. Koka upp vatten med buljongtärning och gurkmeja. Tillsätt bulguren och låt koka på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Låt svalna.
2.
3.
4.
Servera med extra citron och ett glas svalt rosé.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
205 kr
Il Barone Organic Rosé är ett ekologiskt rosévin på bag-in-box från Spanien. De smakrika druvorna bakom...
Matig sallad med halloumi, matvete och grillade grönsaker. Supergod sommarmiddag tillsammans med ett krispigt glas rosé.
Superfräscha halloumibiffar med myntayoghurt till!