Halloumibiffar med zucchini, morot och myntayoghurt
Smaskiga halloumibiffar som funkar till vardags och helgen. Till den här rätten väljer vi ett fruktigt och kryddigt rött.





Ingredienser
Halloumibiffar
200 g zucchini
100 g morot
1 tsk salt
200 g halloumi
1 tsk torkad mynta
1 krm chiliflakes
1-2 ägg
1 dl panko
Myntayoghurt
2 dl yoghurt
1 kruka mynta
1 msk honung
1/2 tsk salt
citronsaft
Gör så här
1. Riv zucchini, morot och salta. Lägg i ett durkslag och låt stå 5-10 minuter.
2. Pressa ur vätskan ur grönsakerna.
3. Riv halloumi och blanda med grönsaker, ägg, panko och kryddor.
4. Forma biffar och stek på medelvärme i lite olja.
5. Blanda ingredienserna till yoghurten och servera tillsammans med halloumibiffar och blandad sallad.