Hel kyckling fylld med ricotta, citron och salvia
Det här är en riktig höjdare på middagsbordet. När kycklingen steks till perfektion tillsammans med rostad potatis får du en rätt full av kontraster – fräscht, krämigt och krispigt. Till den här smakrika kycklingrätten väljer vi ett glas vitt. Vinet balanserar den krämiga fyllningen och kompletterar de fräscha tonerna från citron och örter.
Ingredienser
1 ½ kg kyckling, gärna majskyckling
250 g ricotta
2 rivna vitlöksklyftor
2 ekologiska citroner, rivet skal
2 tsk sardellpasta, alt 2 mosade sardeller
1 kruka salvia
50 g smör
salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering
1 kg potatis
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200° varmluft.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
När man fläker ut kycklingen så blir det en jämnare stektid mellan lår och bröst och det går dessutom fortare. En ljuvlig ricottafyllning trycks in under skinnet innan stekning. Servera med ugnsrostad potatis och gärna en sallad.