Prosecco Pizzolato Organic
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Den här ramensoppan är full av smak och textur, med en härlig kombination av mjuka nudlar, saftigt kycklingkött och krispiga grönsaker. Toppad med hemgjord kimchi och lime är detta en värmande skål som passar perfekt för hösten. Skåla med mousserande vin för att matcha den kryddiga och salta karaktären.
Kycklingbuljong
2 liter vatten
1 kycklingskrov
1 gul klyftad gul lök
3 vitlöksklyftor
1 citrongräs, lätt bankat
1 tumstor bit skivad ingefära
3-4 msk japansk soja
2 msk honung
2 msk salt
1 pressad lime
Ramensoppa
1 liter kycklingbuljong
250 g risnudlar
500 g tillagat kycklingkött ( t ex från en rest av stekt eller grillad kyckling)
150 g salladsärtor
150 g böngroddar
2 skivade salladslökar
200 g färsk spenat
2 strimlade morötter (använd potatisskalare)
1 tunt skivad kinesisk rättika, alt 150 g rädisor
1 skivad chili
Till servering
2 dl kimchi (se recept på hemmagjord kimchi här)
1 tsk svarta sesamfrön (kan uteslutas)
½ kruka koriander
Lao gan Ma – crispy chili in oil (kinesisk krispig chili i olja)
1 klyftad lime
sesamolja
Allt hänger på buljongen när man ska göra en god ramen. Vill du inte göra egen så använd en färdig buljong av god kvalitet. Att göra egen kimchi är inte svårt och du kan använda den direkt men blir godare om den får stå några dagar, här är ett magiskt gott recept på hemgjord kimchi.
Buljong
1. Koka alla ingredienser i en stor gryta utan lock utom soja, honung, salt och lime i ca 1 timme tills hälften återstår.
2. Smaka av med soja, honung, salt och limesaft till en balanserad smak.
Ramensoppa
3. Sila buljongen om du gjort egen och koka upp den så den blir riktigt het.
4. Lägg i risnudlarna ca 2 minuter och ta upp dem med en tång och fördela i 4 låga och vida skålar.
5. Lägg i kycklingkött, salladsärtor, böngroddar, salladslök och färsk spenat och häll försiktigt den heta buljongen över.
6. Toppa med strimlade morötter, rättika, chili och kimchi gärna med lite sesamfrön på toppen samt korianderblad.
7. Bjud Lao gan Ma och limeklyftor att pressa över till. Stänk över lite sesamolja.
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
En värmande rätt fylld av smaker och kontraster.