Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Ramen med kyckling och kimchi

Den här ramensoppan är full av smak och textur, med en härlig kombination av mjuka nudlar, saftigt kycklingkött och krispiga grönsaker. Toppad med hemgjord kimchi och lime är detta en värmande skål som passar perfekt för hösten. Skåla med friskt vitt vin för att matcha den kryddiga och salta karaktären.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

Kycklingbuljong

2 liter vatten
1 kycklingskrov
1 gul klyftad gul lök
3 vitlöksklyftor
1 citrongräs, lätt bankat
1 tumstor bit skivad ingefära
3-4 msk japansk soja
2 msk honung
2 msk salt
1 pressad lime

Ramensoppa
1 liter kycklingbuljong
250 g risnudlar
500 g tillagat kycklingkött ( t ex från en rest av stekt eller grillad kyckling)
150 g salladsärtor
150 g böngroddar
2 skivade salladslökar
200 g färsk spenat
2 strimlade morötter (använd potatisskalare)
1 tunt skivad kinesisk rättika, alt 150 g rädisor
1 skivad chili

Till servering
2 dl kimchi (se recept på hemmagjord kimchi här)
1 tsk svarta sesamfrön (kan uteslutas)
½ kruka koriander
Lao gan Ma – crispy chili in oil (kinesisk krispig chili i olja)
1 klyftad lime
sesamolja

Allt hänger på buljongen när man ska göra en god ramen. Vill du inte göra egen så använd en färdig buljong av god kvalitet. Att göra egen kimchi är inte svårt och du kan använda den direkt men blir godare om den får stå några dagar, här är ett magiskt gott recept på hemgjord kimchi.

Gör såhär

Buljong

1. Koka alla ingredienser i en stor gryta utan lock utom soja, honung, salt och lime i ca 1 timme tills hälften återstår.

2. Smaka av med soja, honung, salt och limesaft till en balanserad smak.

Ramensoppa

3. Sila buljongen om du gjort egen och koka upp den så den blir riktigt het.

4. Lägg i risnudlarna ca 2 minuter och ta upp dem med en tång och fördela i 4 låga och vida skålar.

5. Lägg i kycklingkött, salladsärtor, böngroddar, salladslök och färsk spenat och häll försiktigt den heta buljongen över.

6. Toppa med strimlade morötter, rättika, chili och kimchi gärna med lite sesamfrön på toppen samt korianderblad.

7. Bjud Lao gan Ma och limeklyftor att pressa över till. Stänk över lite sesamolja.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Kimchi i en glasburk
Liselotte Forslin_Pressbild_03
30 min

Hemgjord kimchi

Gör din egen hemgjorda kimchi med ordentlig hetta och smak.