Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Hemgjord kimchi

Kimchi är inte bara en smakrik koreansk klassiker – den är också enkel att göra hemma! Följ våra steg och skapa din egen fermenterade delikatess, fylld med hetta från go-chu-jang och friskhet från ingefära. Servera gärna till ramen.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

1 kg grovstrimlad salladskål
3 msk salt
3 msk go-chu-jang (koreansk chilipasta)
5 rivna vitlöksklyftor
1 ½ msk riven ingefära
½ dl fisksås

Gör såhär

1. Blanda salladskålstrimlorna med saltet och låt det stå övertäckt i rumstemperatur ca 12 timmar, gärna över natten.


2. Skölj av saltet genom en sil.


3. Gör en blandning av go-chu-jang, riven vitlök samt ingefära och fisksås och blanda med salladskålen.


4. Lägg i en väl rengjord glasburk med snäpplock.


5. Använd kimchin direkt eller låt den stå i rumstemperatur i 2 dagar och sedan i kyl 5 dagar innan servering så mjölksyrebakterierna kommer igång.

Tillagningstid

Kimchin kan användas direkt men bör med fördel jäsa i rumstemperatur 2 dagar och sedan i kyl ca 5 dagar innan användning.
Så det tar alltså 30 min att blanda kimchin, ungefär 12 timmars rimning och sedan gärna 7 dagars jäsning.

Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER