Cuvée Castelo Blanc de Blancs Brut
79 kr
Premiär för ett frisk bubbel med elegant smak och krispig fräschör
Kimchi är inte bara en smakrik koreansk klassiker – den är också enkel att göra hemma! Följ våra steg och skapa din egen fermenterade delikatess, fylld med hetta från go-chu-jang och friskhet från ingefära. Servera gärna till ramen.
1 kg grovstrimlad salladskål
3 msk salt
3 msk go-chu-jang (koreansk chilipasta)
5 rivna vitlöksklyftor
1 ½ msk riven ingefära
½ dl fisksås
1. Blanda salladskålstrimlorna med saltet och låt det stå övertäckt i rumstemperatur ca 12 timmar, gärna över natten.
2. Skölj av saltet genom en sil.
3. Gör en blandning av go-chu-jang, riven vitlök samt ingefära och fisksås och blanda med salladskålen.
4. Lägg i en väl rengjord glasburk med snäpplock.
5. Använd kimchin direkt eller låt den stå i rumstemperatur i 2 dagar och sedan i kyl 5 dagar innan servering så mjölksyrebakterierna kommer igång.
Kimchin kan användas direkt men bör med fördel jäsa i rumstemperatur 2 dagar och sedan i kyl ca 5 dagar innan användning.
Så det tar alltså 30 min att blanda kimchin, ungefär 12 timmars rimning och sedan gärna 7 dagars jäsning.
79 kr
Premiär för ett frisk bubbel med elegant smak och krispig fräschör
Värm dig med en smakrik ramen, perfekt balanserad med fräscha grönsaker och en kryddig twist.
En värmande rätt fylld av smaker och kontraster.