Hemgjord kimchi
Kimchi är inte bara en smakrik koreansk klassiker – den är också enkel att göra hemma! Följ våra steg och skapa din egen fermenterade delikatess, fylld med hetta från go-chu-jang och friskhet från ingefära. Servera gärna till ramen.









Ingredienser
1 kg grovstrimlad salladskål
3 msk salt
3 msk go-chu-jang (koreansk chilipasta)
5 rivna vitlöksklyftor
1 ½ msk riven ingefära
½ dl fisksås
Gör såhär
1. Blanda salladskålstrimlorna med saltet och låt det stå övertäckt i rumstemperatur ca 12 timmar, gärna över natten.
2. Skölj av saltet genom en sil.
3. Gör en blandning av go-chu-jang, riven vitlök samt ingefära och fisksås och blanda med salladskålen.
4. Lägg i en väl rengjord glasburk med snäpplock.
5. Använd kimchin direkt eller låt den stå i rumstemperatur i 2 dagar och sedan i kyl 5 dagar innan servering så mjölksyrebakterierna kommer igång.
Tillagningstid
Kimchin kan användas direkt men bör med fördel jäsa i rumstemperatur 2 dagar och sedan i kyl ca 5 dagar innan användning.
Så det tar alltså 30 min att blanda kimchin, ungefär 12 timmars rimning och sedan gärna 7 dagars jäsning.