Black Tower Fruity White
75 kr
Ett fruktigt och uppfriskande vin med toner av päron, honung och mandel.
Det blir underbart lyxigt och fräscht med hummertacos till fredagsmyset istället för den traditionella tacomiddagen. Är man ingen hummerfantast går det utmärkt att byta ut hummern mot lax som man steker i kuber. Till en lyxig rätt som hummertacos är ett lyxigt vin en given följeslagare. Vi väljer ett friskt vitt med fin syra som möter upp den syrliga limen och hummers sötaktiga ton!
2 kokta humrar/ alt. cirka 500 g lax
Majstortillabröd
4 dl vatten
1 ½ dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl + 1 dl till
utbakning
½ dl psylliumfrömjöl,
fiberhusk eller psyllium
½ tsk salt
½ msk honung
Avokado- och mangosalsa
2 avokador
1 mango
½–1 röd chili
½ rödlök
1 knippe färsk koriander
Tillbehör:
blandad sallad
2 msk majonnäs
limeklyftor
1. Rensa och plocka ur humrarna, dela stjärtarna på längden. Om du vill kan du fylla tacoskalen med lax i stället för hummer. Skär då laxen i kuber om cirka 3 × 3 cm och stek dem i olja. Salta och peppra.
2. Häll upp vattnet till tortillabröden i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Vänd ner de torra ingredienserna och honungen i vattnet och blanda till en deg. Låt den vila i 15 minuter. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut dem till cirka 2 mm tjocka rundlar på en köksbänk pudrad med majsmjöl. Stek bröden i en torr stekpanna på båda sidor.
3. Skala, kärna ur och tärna avokado och mango till salsan. Skär chilin i fina små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka koriandern. Blanda alla salsaingredienser. Den som vill ha mer syra i salsan kan pressa över limesaft och tillsätta lite finrivet limeskal i salsan.
4. Lägg lite sallad i tortillabröden, toppa med hummerkött, en klick majonnäs och salsa. Servera med limeklyftor att pressa över.
75 kr
Ett fruktigt och uppfriskande vin med toner av päron, honung och mandel.
Sveriges självutnämnda nationalrätt som går att variera i det oändliga
Sveriges självutnämnda nationalrätt pryder de flesta matbord under fredagskvällarna. Gott för stor som liten. För den stora som önskar vin till maten rekommenderar vi ett riktigt fylligt och fruktigt rödvin.