Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Hummertacos och laxtacos

Det blir underbart lyxigt och fräscht med hummertacos till fredagsmyset istället för den traditionella tacomiddagen. Är man ingen hummerfantast går det utmärkt att byta ut hummern mot lax som man steker i kuber. Till en lyxig rätt som hummertacos är ett lyxigt vin en given följeslagare. Vi väljer ett friskt vitt med fin syra som möter upp den syrliga limen och hummers sötaktiga ton!

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

2 kokta humrar/ alt. cirka 500 g lax

Majstortillabröd
4 dl vatten
1 ½ dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl + 1 dl till
utbakning
½ dl psylliumfrömjöl,
fiberhusk eller psyllium
½ tsk salt
½ msk honung

Avokado- och mangosalsa
2 avokador
1 mango
½–1 röd chili
½ rödlök
1 knippe färsk koriander

Tillbehör:
blandad sallad
2 msk majonnäs
limeklyftor

Gör så här

1. Rensa och plocka ur humrarna, dela stjärtarna på längden. Om du vill kan du fylla tacoskalen med lax i stället för hummer. Skär då laxen i kuber om cirka 3 × 3 cm och stek dem i olja. Salta och peppra.

2. Häll upp vattnet till tortillabröden i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Vänd ner de torra ingredienserna och honungen i vattnet och blanda till en deg. Låt den vila i 15 minuter. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut dem till cirka 2 mm tjocka rundlar på en köksbänk pudrad med majsmjöl. Stek bröden i en torr stekpanna på båda sidor.

3. Skala, kärna ur och tärna avokado och mango till salsan. Skär chilin i fina små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Hacka koriandern. Blanda alla salsaingredienser. Den som vill ha mer syra i salsan kan pressa över limesaft och tillsätta lite finrivet limeskal i salsan.

Servering:

4. Lägg lite sallad i tortillabröden, toppa med hummerkött, en klick majonnäs och salsa. Servera med limeklyftor att pressa över.

Receptet är hämtat ut kokboken Clean Cooking av Elisabeth Johansson (Bonnier Fakta)
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Vin till tacos
Ida Fürst bild

Vin till tacos

Sveriges självutnämnda nationalrätt som går att variera i det oändliga

Tacos
Ida Fürst bild
30 min

Klassisk tacos

Sveriges självutnämnda nationalrätt pryder de flesta matbord under fredagskvällarna. Gott för stor som liten. För den stora som önskar vin till maten rekommenderar vi ett riktigt fylligt och fruktigt rödvin.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER