Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Klassisk tacos

Sveriges självutnämnda nationalrätt pryder de flesta matbord under fredagskvällarna. Gott för stor som liten. För den stora som önskar vin till maten rekommenderar vi ett riktigt fylligt och fruktigt rödvin. Fruktigheten i vinet passar perfekt till söta grönsaker som majs och dämpar färsens lilla kryddhetta samt salladens lite beska ton.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

1 pkt tortillabröd eller skal
500 g köttfärs eller vegofärs
olja (till stekning)
1 pkt tacokrydda
1 pkt körsbärstomater
1 gurka
1 rödlök
i salladshuvud
1 burk majs
3 dl riven ost

Tillbehör
creme fraiche
1 burk tacosås
En kruka koriander

Gör så här

1. Stek färsen i neutral olja och häll sedan över tacokryddan enligt anvisning på påsen. Eller gör vivas hemmagjorda tacokrydda utan socker!

2. Finhacka rödlök, skala och hacka gurka, dela körsbärstomater i fyra delar och strimla salladen. Lägg upp alla grönsaker i olika skålar.

3. Häll av majsspadet och lägg upp majskornen i en skål.

4. Riv osten och gör en guacamole.

5. Servera färsen varm, tillsammans med grönsaker och sås. Låt var och en göra sin egen tacos toppad med valfria pålägg!

Betyg
19 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Taco Friday

Taco Friday

209 kr

Vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. 209 SEK för 3 liter!

KÖP

LAB Reserva

LAB Reserva

89 kr

Ett smakrikt vin från soliga Portugal - perfekt till grytor som kalops!

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

oxfile provencal
Samuel From

Oxfilé Provençale

Lyxig oxfilé provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis.

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER