Falu Rödvin
209 kr
Traditionellt rött vin från soliga vingårdar i södra Frankrike. Perfekt till svensk husmanskost.
Dhal är en lättlagad vegetarisk linsgryta med mycket smak. Det är en utmärkt rätt för storkok och håller sig väl både som matlåda och i frysen! I glaset väljer vi ett medelfylligt och fruktigt rött vin som speglar rättens goda kryddor.
200 g röda linser
3 msk rapsolja
1 morot, tärnad
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackad
2 cm ingefära, hackad
1 tsk spiskummin
1 tsk bruna senapsfrö
1 kanelstång
2 lagerblad
2 tsk garam masala
1 msk tomatpuré
2 st tomater, tärnad
1 liter vatten
1-2 tsk salt
1 kruka koriander
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 kruka mynta hackad
1 lime
1 msk honung
1/2 tsk salt
Ris till servering
1. Hetta upp oljan i en vid kastrull och tillsätt senapsfrö och spiskummin. Fräs i en halv minut under omrörning.
2. Tillsätt hackad gul lök, vitlök, ingefära, morot, garam masala, kanelstång, och lagerblad. Fräs i ett par minuter till och tillsätt sedan tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
3. Häll sedan i väl sköljda linser och tärnad tomat. Fyll på med vatten och salt. Låt koka på låg värme i ca 20-25 minuter tills linserna är helt mjuka. Späd eventuellt med mer vatten under tiden och smaka av med salt.
4. Vid servering, vänd ner hackad koriander.
5. Yoghurt: Blanda yoghurt, honung, hackad mynta med skal och saft från en lime. Smaka av med salt.
6. Fritera papadam i några sekunder, enligt anvisning. Servera med basmatiris.
209 kr
Traditionellt rött vin från soliga vingårdar i södra Frankrike. Perfekt till svensk husmanskost.
Den italienska klassikern spaghetti bolognese i vegetarisk tappning med linser istället för kött. Fungerar både till vardag och fest!
Att världen mår bättre om alla äter vegetariskt, det är det få som motsätter sig idag....