Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ingefärsinkokt lax med koriandermajonnäs

Ett smakrikt och fräscht laxrecept med spännande asiatiska smaker! Servera denna smakrika rätt till ett torrt rosévin.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Ingefärsinkokt lax (förbereds med fördel dagen före)
700 g laxfilé med skinn
1 liten rödlök
30 g ingefära
1 grön chili
1 lime
3 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
2 dl vatten
salt  

Koriandermajonnäs (räcker till fler men är svår att göra mindre av)
1 tsk pressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
½ dl hackad koriander
¾ dl olivolja
¾ dl olja med neutral smak
2 krm salt  

Råmarinerade grönsaker
200 g gurka
200 g zucchini
10 rädisor
1/2 dl pressad citronjuice
1/2 dl hackad koriander
salt 

Till servering
kokt potatis 

Gör så här

1. Halvera och skiva rödlöken. Skala och skiva ingefäran. Skiva chilin och limen.

2. Koka upp vatten, vinäger och socker.

3. Lägg laxen och de skivade grönsakerna i en ugnsfast form. Häll över den varma lagen och ugnsbaka ca 20 minuter på 100 C. Laxens kärntemperatur ska vara 45 C när ni tar ut den. (Laxen kan serveras både som varm eller kall.)

4. Lägg äggulor, citron, dijonsenap, koriander och en nypa salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs.

5. Hyvla eller skiva grönsakerna tunt. Marinera grönsakerna i en nypa salt, citronjuicen och koriandern ca 10-15 minuter. Pressa därefter ur grönsakerna lite lätt och lägg upp de i en skål.

6. Servera laxen med koriandermajonnäsen och de råmarinerade grönsakerna och kokt potatis.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER