Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
En riktigt smarrig laxtaco med fräscha, asiatiska smaker som inte lämnar någon besviken. I den här rätten hittar vi härligt syrliga grönsakerna från både citron och ingefära som möter rökiga och heta smaker från laxröran. Det perfekta vinvalet till den här rätten blir därför ett torrt rosévin.
Laxröra
500 g laxfilé utan skinn
3/4 dl chilisauce
1 tsk balsamicovinäger
1 krm tabasco
1 krm hickorysmoke
salt
Ingefärsmarinerade grönsaker
100 g morot
100 vitkål
70 g purjolök
1 1/2 tsk finriven ingefära
2 msk pressad citronjuice
salt
Koriandercrème (räcker till fler men är svår att göra mindre av)
1 tsk pressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
1/2 dl hackad koriander
1 1/2 dl rapsolja med neutral smak
salt
Till servering
8 tortillabröd
Färsk koriander
1. Lägg äggulor, citron, dijonsenap, koriander och en nypa salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnä
2.
3. Blanda chilisauce, vinäger, tabasco och hickory med en nypa salt. Häll såsen över laxen och vänd runt så att laxbiten är täckt av sås.
4. Ugnsbaka laxen i ca 20-25 minuter tills kärntemperaturen är ca 42 C. Ta ut laxen och låt den vila en stund så kommer kärntemperaturen stiga till ca 46 C. Mosa sedan laxen med en gaffel till en fin röra. Smaka av om eventuellt mer salt behövs.
5. Hyvla eller finstrimla grönsakerna tunt. Lägg grönsakerna i en bunke tillsammans med ingefära, citronjuice och en nypa salt och massera in marinaden i grönsakerna. Låt marinera ca 5-10 minuter.
6.
7. Laxröran kan serveras både som varm och kall.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
89 kr
Vinet är knappt halvtorrt med en krispig syra och påtaglig rieslingkaraktär med citrusfrukt. Lång, intensiv och aromatisk eftersmak med inslag av mineral.
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Sveriges självutnämnda nationalrätt som går att variera i det oändliga