Italiensk korvgryta med bönor och focaccia
En mustig gryta med smakrik färskkorv, bönor och örter. Syrlig, kryddig & gott! Serveras tillsammans med ett focacciabröd penslat med chiliolja. Servera gärna ett glas vin med trevlig syra till.









Ingredienser
4 st färska italienska korvar (t.ex. salsiccia)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 selleristjälkar
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 dl vitt vin
2 burkar vita bönor
1 tsk torkad oregano
1 nypa chiliflakes (valfritt)
Salt & peppar
Olivolja till stekning
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt – rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt mjöl, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg.
3. Låt jäsa 45 min under bakduk.
4. Tryck ut degen i en väl oljad form, avlång eller rund.
5. Låt jäsa ytterligare 30 min.
6. Gör små gropar med fingertopparna. Ringla över chiliolja och strö över torkad oregano.
7. Grädda i 225°C i ca 15–20 minuter. Låt svalna på galler.
Tillbehör: Färsk basilika, riven parmesan, extra chiliolja