Periquita White box
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
En underbart god variant på den klassiska kantarelltoasten med ett sting av cognac och ett täcke av gratinerad parmesanost. Servera som förrätt eller varför inte som brunch tillsammans med ett lätt vitt vin. Vinets fruktighet kompletterar kantarellernas jordighet och cognacens djup.
4 skivor surdegsbröd
200 g färska kantareller
1 schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl grädde
2 msk cognac
1 msk färsk timjan, hackad
Flingsalt och svartpeppar efter smak
Parmesanost, riven
Färsk persilja, hackad (till servering)
1. Rensa kantarellerna och skär dem i önskad storlek.
2. Skär surdegsbrödet i skivor och rosta dem i en brödrost eller i ugnen tills de är gyllenbruna och krispiga.
3. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
4. Tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig. Lägg i kantarellerna och stek dem tills de fått fin färg och är genomvarma. Salta och peppra efter smak.
5. Häll ner grädde och cognac i pannan. Låt koka ihop till önskad konsistens och så att alkoholen försvinner från cognacen.
6. Tillsätt färsk timjan.
7. Låt såsen sjuda i cirka 2-3 minuter. Bred ut kantarellröran på de surdegsbrödet.
8. Strö över riven parmesanost. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 5 minuter, eller tills osten har smält och fått en gyllenbrun yta.
9. Ta ut kantarelltoasten från ugnen och strö över färsk hackad persilja innan servering
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
239 kr
Nyanserad, druvig smak med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, nötter, apelsin, kanel och marsipan. Kommer i...
En underbar rätt med smörig sälta och syra som gifter sig perfekt med ett fylligt och friskt glas vitt.
En rätt som gör succé i alla sällskap