Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Röding med brynt svamp, kapris och dillpicklade rotsaker 

Röding och svamp är en riktigt härlig kombination, och den här anrättningen med kapris och picklade rotgrönsaker är något alldeles extra. Till den här rätten vill vi dricka ett vitt vin med lätt frukt som passar till rödingens struktur och de smöriga smakerna från svampen, samt med en syra som balanserar de picklade grönsakerna och kaprisen.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

4 rödingfiléer a ca 175 g
250 g svamp (gärna kantareller eller blandsvamp)
100 g smör
1/2 dl kapris, avhälld
salt och olivolja
dillpicklade rotsaker (görs med fördel dagen före)
1 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 tsk krossade dillfrön
1 dillstjälk
125 g morot
125 g palsternacka
125 g kålrot
salt

till servering;
kokt potatis

Gör så här

1. Skala rotgrönsakerna och skär i en-centimeters bitar. Blanda ättika, socker och vatten med dillfrön, dill och en nypa salt. Koka upp och lägg ner grönsakerna. Koka i 2 minuter och låt de därefter svalna i lagen. Häll bort lagen före servering.

2. Salta rödingfiléerna och värm en stekpanna till högsta temperatur. Stek rödingen med skinnsidan nedåt och stek i ca 3 minuter tills skinnet är krispigt. Vänd sedan på rödingen och stek den på köttsidan i ca 1 minut.

3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olivolja tills den har fått fin brynt färg. Lägg då ner smöret och stek vidare ett par minuter tills smöret blivit lätt brynt och doftar nötigt. Lägg ner kaprisen och dra av från plattan.

4. Lägg upp rödingfiléerna och toppa med svamp, smör och de picklade grönsakerna. Servera med kokt potatis.

Betyg
50 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fynda fruktigt "Best Wine in Box"
Guldvinnande Periquita White till sommarens smaker.

LÄS MER