Lunadoro Rosso di Montepulciano
99 kr
Fruktigt och kryddigt rött från Toscana - vunnit silvermedalj på Dryckeslistan.se
Herr kantarell spelar huvudrollen i den här supergoda såsen. Det smakrika och krämiga tillbehöret passar lika bra till kött, som till fågel, fisk och det vegetariska alternativet! I glaset väljer vi ett fylligt vin som kan spegla såsens intensiva och kryddiga toner.
300 g färska kantareller (eller 150 g torkade som blötläggs)
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk smör
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
1 dl vitt vin
1 tsk färsk timjan eller 0,5 tsk torkad timjan
1 dl svampbuljong (alternativt grönsaksbuljong)
Salt och peppar efter smak
1. Rensa kantarellerna och skär i små bitar.
2. Värm upp smör och olivolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i kantarellerna och stek tills de släpper sin vätska och får fin färg i cirka 5-7 minuter.
3. Lägg i finhackad lök och vitlök i pannan med kantarellerna. Fräs ytterligare 3-4 minuter eller tills löken är mjuk och genomskinlig.
4. Häll i vinet och låt koka tills nästan all vätska har reducerats bort.
5. Tillsätt svampbuljongen och timjan, och låt det sjuda ihop med kantarellerna i några minuter.
6. Sänk värmen och tillsätt vispgrädde och crème fraîche. Låt såsen sjuda på låg värme tills att den tjocknar. Rör om då och då så att den inte bränner vid.
7. Smaka av med salt och peppar. Justera kryddningen efter egen smak.
99 kr
Fruktigt och kryddigt rött från Toscana - vunnit silvermedalj på Dryckeslistan.se
Elegant lasagne med len ärtkräm, burrata, mynta och brynt smör.
Ett supersmart och gott allt-i-ett recept där krämig fetaost får stå i fokus.