Chèvresallad med serranochips och peppriga jordgubbar
Matig sallad som är fylld av härliga smakmöten. Solmogna jordgubbar möter sälta från serranoskinka, syrlig getost och rostade nötter. Till salladen väljer vi ett bärigt och frisk rosévin som både speglar och matchar salladens smaker. Vinets bäriga fruktighet matchar de söta jordgubbarna i salladen medan den friska syran möter upp den syrliga chèvreosten!











Ingredienser
Dressing
4 msk rostade pinjenötter
6 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
Sallad
ca 100 g skivad serrano eller annan lufttorkad skinka
2 dl quinoa, svart eller röd
1 liter jordgubbar
2 avokado
½ tsk grovstötta svartpepparkorn
flingsalt
2 dl strimlade myntablad
1 förpackning machésallad, 65 g
ca 200 g getost på rulle
Gör så här
1. Rosta nötterna till dressingen i en torr panna. Blanda med olivolja och balsamico.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 8–10 minuter. Låt kallna och bryt i bitar.
3. Koka quinoan enligt förpackningen. Låt kallna.
4. Ansa och dela jordgubbarna. Skala och skiva avokadon.
5. Blanda quinoa, jordgubbar, stötta pepparkorn och salt. Vänd ner avokado, mynta och machésallad vid servering.
6. Lägg upp salladen. Smula över osten och ringla över dressingen. Toppa med skinka.