Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Köttfärspanna med ägg och vintersallad

En värmande och mättande rätt, rikligt toppad med ägg och smält ost. Till den här rätten vill vi ha ett smakrikt, fylligt och fruktigt vin. Vi väljer också ett vin med snälla tanniner som inte krockar med ägget, fruktigheten i vinet speglar alla kryddorna vi hittar i rätten. Vinet bör ha en fyllig kropp så att strukturerna matchar den mättande rätten.

Ingredienser

1 gul lök
rapsolja att steka i
500 g köttfärs
1 burk konserverade körsbärstomatar, 400 g
salt, peppar
1 tsk spiskummin
1 krm paprikapulver
1 krm vitlökspulver
4 ägg
1 dl riven ost, t.ex. Västerbottenost
Sallad
1 knippe grönkål
2 apelsiner
1 rödlök
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
1 tsk Dijonsenap
salt, peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka lök och fräs i en stekpanna med olja tills löken mjuknar.

3. Tillsätt köttfärs och bryn.

4. Tillsätt körsbärstomaterna och kryddor.

5. Lägg köttfärsen i små ugnsfasta formar eller i en stor form.

6. Gör 4 gropar med en sked och knäck äggen däri.

7. Strö över osten. Gratinera tills äggen är klara, ca 15 minuter.

8. Hacka grönkål smått och filea apelsinerna.

9. Blanda samman med skivad rödlök.

10. Rör samman olja, vinäger, honung, Dijon, salt och peppar och slå över salladen.

Recept: Elin Carleke
Foto: Hannah Kompanik
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER