Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Kräft- och räkröra

En supergod röra som sätter guldkant på kräftskivan. Servera på rostat bröd eller som fyllning i en bakpotatis. Röran är också riktigt läcker som topping på sallad eller som förrätt på avokadohalva. I glaset väljer vi gärna ett trevligt vitt.

Ingredienser

200 g kräftstjärtar i lag (avrunna)
200 g räkor, skalade
1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk finhackad färsk dill
1 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad röd lök
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar efter smak
En nypa cayennepeppar
Färsk dill eller gräslök till garnering
Citronklyftor till servering

Gör så här

1. Om du använder kräftstjärtar och räkor i lag, se till att de är väl avrunna. Hacka kräftstjärtarna och räkorna grovt.

2. Blanda crème fraîche, majonnäs och dijonsenap.

3. Rör ner den finhackad dillen, gräslök och rödlök. Tillsätt citronsaften och blanda väl.

4. Vänd ner de hackade kräftstjärtarna och räkorna i röran.

5. Smaka av röran med salt, peppar och lite cayennepeppar om du vill ha en hint av hetta.

6. Låt röran stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering för att smakerna ska sätta sig ordentligt.

7. Servera röran med extra dill och färska citronklyftor.

Tips!

För en extra lyxig touch kan du toppa röran med en liten sked rom!

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
22 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Världsklass!" Missa inte på tillfälliga hyllan just nu

LÄS MER