Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Krämig oxfilépasta

Krämig och mustig oxfilépasta med lite sting av dijonsenap - en riktig klassiker som alltid går hem, oavsett vardag eller fest. Servera med mjuka, söta, långbakade tomater. Den här smakrika pastan behöver ett mustigt och kraftigt rödvin som kan mäta sig med smakintensiteten!

Vintips till receptet
179 kr

Ingredienser

500 g oxfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk japansk soja
3 dl grädde
2 dl parmesanost
persilja
smör att steka i
salt och peppar
söta små tomater
1 dl olivolja
valfri pastasort (godast är de pastasorter som är lite räfflade eller rör, som fångar upp den mumsiga såsen)

Gör så här:

Långbakade tomater

1. Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnfast form

2. Häll på generöst med olivolja och baka av i ugnen i ca 1 timme på 175 grader

Oxfilépasta

3. Hacka lök och vitlök. Bryn dem till de blivit mjuka.

4. Skär köttet i mindre bitar och tillsätt det i pannan – bryn tills köttet fått en fin yta.

5. Tillsätt dijonsenapen, sojan och persiljan. Låt koka in i köttet en stund, ca 1 min.

6. Därefter häller du på grädden. Låt koka ihop.

7. Koka upp pastavattnet med en generös mängd salt.

8. Låt sedan pastan koka tills den är nästan klar.

9. Häll av nästan allt pastavatten och blanda sedan pastan med köttet och såsen. Låt koka ihop en stund. Det lilla pastavatten du sparade hjälper till att binda såsen och pastan.

10. Riv parmesanost och blanda ner hälften i pastan. Rör runt.

11. Salta och peppra

12. Resten av parmesanosten toppar du pastan med, tillsammans med de långbakade tomaterna.

Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Selvarossa Riserva

Selvarossa Riserva

179 kr

Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

oxfile provencal
Samuel From

Oxfilé Provençale

Lyxig oxfilé provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis.