Selvarossa Riserva
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Krämig och mustig oxfilépasta med lite sting av dijonsenap - en riktig klassiker som alltid går hem, oavsett vardag eller fest. Servera med mjuka, söta, långbakade tomater. Den här smakrika pastan behöver ett mustigt och kraftigt rödvin som kan mäta sig med smakintensiteten!
500 g oxfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
1 msk japansk soja
3 dl grädde
2 dl parmesanost
persilja
smör att steka i
salt och peppar
söta små tomater
1 dl olivolja
valfri pastasort (godast är de pastasorter som är lite räfflade eller rör, som fångar upp den mumsiga såsen)
1. Skölj tomaterna och lägg dem i en ugnfast form
2. Häll på generöst med olivolja och baka av i ugnen i ca 1 timme på 175 grader
3. Hacka lök och vitlök. Bryn dem till de blivit mjuka.
4. Skär köttet i mindre bitar och tillsätt det i pannan – bryn tills köttet fått en fin yta.
5. Tillsätt dijonsenapen, sojan och persiljan. Låt koka in i köttet en stund, ca 1 min.
6. Därefter häller du på grädden. Låt koka ihop.
7. Koka upp pastavattnet med en generös mängd salt.
8. Låt sedan pastan koka tills den är nästan klar.
9. Häll av nästan allt pastavatten och blanda sedan pastan med köttet och såsen. Låt koka ihop en stund. Det lilla pastavatten du sparade hjälper till att binda såsen och pastan.
10. Riv parmesanost och blanda ner hälften i pastan. Rör runt.
11. Salta och peppra
12. Resten av parmesanosten toppar du pastan med, tillsammans med de långbakade tomaterna.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Fiskburgare från Nya Zeeland, en "Kiwi-burger" du inte vill missa!
Lyxig oxfilé provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis.