Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Krämig svampröra på brioche

Godaste svampmackorna som går att lyxa till genom att servera på en bit rostad brioche. Denna svamptoast passar bra att servera som plockmat innan maten, som förrätt eller till huvudrätt om du lägger till lite chark vid sidan om. Vi gjorde dessa med en blandning av portabello och kastanjechampinjoner men välj det du hittar efter säsong. Drick gärna rött till!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Svampröran
ca 200 g svamp (kastanjechampinjoner, portabello eller liknande)
1 bananschalottenlök (el 2 små vanliga schalottenlökar)
2 -3 msk grädde
2 msk torrt vitt vin
1 knippe gräslök
smör
salt
nymald svartpeppar

Tillbehör
Brioche eller toastbröd
Blandad chark

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skiva brödet och skär det i trekanter. Lägg på en ugnsplåt och bred på smör. Rosta brödet i ugn tills det får fin färg.

3. Skala och hacka löken fint. Rensa svampen och hacka den relativt fint. Hacka gräslöken fint. Stek löken genomskinlig i smör i en sauteuse. Lägg i svampen och låt den steka med så att den vätskar sig. Häll på vinet och låt koka några minuter under lock.

4. Ta av locket och låt det mesta av vätskan koka bort. Häll på grädden och låt sjuda tills det blir en krämig röra. Smaka av med salt och svartpeppar. Ta bort från värmen och vänd ner det mesta av gräslöken.

5. Lägg upp svampröran på det rostade brödet och garnera med lite mer gräslök. Servera direkt, gärna med lite blandad chark vid sidan om.

Recept & foto: Viva Vin & Mat
Betyg
1 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept