Krämig svampröra på brioche
Godaste svampmackorna som går att lyxa till genom att servera på en bit rostad brioche. Denna svamptoast passar bra att servera som plockmat innan maten, som förrätt eller till huvudrätt om du lägger till lite chark vid sidan om. Vi gjorde dessa med en blandning av portabello och kastanjechampinjoner men välj det du hittar efter säsong. Drick gärna rött till!



Ingredienser
Svampröran
ca 200 g svamp (kastanjechampinjoner, portabello eller liknande)
1 bananschalottenlök (el 2 små vanliga schalottenlökar)
2 -3 msk grädde
2 msk torrt vitt vin
1 knippe gräslök
smör
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
Brioche eller toastbröd
Blandad chark
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skiva brödet och skär det i trekanter. Lägg på en ugnsplåt och bred på smör. Rosta brödet i ugn tills det får fin färg.
3. Skala och hacka löken fint. Rensa svampen och hacka den relativt fint. Hacka gräslöken fint. Stek löken genomskinlig i smör i en sauteuse. Lägg i svampen och låt den steka med så att den vätskar sig. Häll på vinet och låt koka några minuter under lock.
4. Ta av locket och låt det mesta av vätskan koka bort. Häll på grädden och låt sjuda tills det blir en krämig röra. Smaka av med salt och svartpeppar. Ta bort från värmen och vänd ner det mesta av gräslöken.
5. Lägg upp svampröran på det rostade brödet och garnera med lite mer gräslök. Servera direkt, gärna med lite blandad chark vid sidan om.