Maison Vialade Pinot Noir
89 kr
En elegant fransk pinot noir från en uråldrig jordmån till ett oslagbart pris - 89 kronor
Viltskavsgryta är mångas absolut favorit. I den här varianten serveras viltskavet med de traditionella tillbehören pressad potatis och stekt svamp. I glaset kan du testa en pinot noir, som med sin jordiga ton lyfter fram svamp och grönsaker i rätten.
Krämigt viltskav
500 g viltskav
1 tsk krossad enbär
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
smör och salt
Svampfräs
200 g svamp
1 gul lök
100 g morot
smör, olja och salt
Pressad potatis
600 g mjölig potatis
25 g smör
salt
1. Ansa och dela svampen i önskad storlek. Halvera och skiva löken. Skala och skiva moroten tunt.
2. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek svampen i smör till fin brynt färg.
3. Lägg ner lök och morot och stek vidare i ca 1 minut. Smaka av med salt.
4.
5. Rör runt och tillsätt enbär, grädde och mjölk. Koka i ca 4 minuter och smaka därefter av med salt.
6.
7. Pressa potatisen med
8. Gör en lite grop i potatisen och lägg ner smöret. Strö över rejält med flingsalt.
9. Lägg upp viltskavsgrytan och toppa med svampfräset. Servera med den goda pressade potatisen och gärna lite rårörda lingon.
89 kr
En elegant fransk pinot noir från en uråldrig jordmån till ett oslagbart pris - 89 kronor
Laga Ernst Kirchsteigers himmelsk goda viltfärsbiffar med potatis- och selleristomp. Servera med smörstekta lingon och persilja.
Läckert viltrecept där vi tar tillvara på goda svenska råvaror. Servera gärna med ett generöst och fruktigt rödvin.