Krämig viltskav med svamp, lök och morot samt pressad potatis
Viltskavsgryta är mångas absolut favorit. I den här varianten serveras viltskavet med de traditionella tillbehören pressad potatis och stekt svamp. I glaset kan du servera ett generöst rött.









Ingredienser
Krämigt viltskav
500 g viltskav
1 tsk krossad enbär
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
smör och salt
Svampfräs
200 g svamp
1 gul lök
100 g morot
smör, olja och salt
Pressad potatis
600 g mjölig potatis
25 g smör
salt
Gör så här
1. Ansa och dela svampen i önskad storlek. Halvera och skiva löken. Skala och skiva moroten tunt.
2. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek svampen i smör till fin brynt färg.
3. Lägg ner lök och morot och stek vidare i ca 1 minut. Smaka av med salt.
4.
5. Rör runt och tillsätt enbär, grädde och mjölk. Koka i ca 4 minuter och smaka därefter av med salt.
6.
7. Pressa potatisen med
8. Gör en lite grop i potatisen och lägg ner smöret. Strö över rejält med flingsalt.
9. Lägg upp viltskavsgrytan och toppa med svampfräset. Servera med den goda pressade potatisen och gärna lite rårörda lingon.