Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Krämig viltskav med svamp, lök och morot samt pressad potatis

Viltskavsgryta är mångas absolut favorit. I den här varianten serveras viltskavet med de traditionella tillbehören pressad potatis och stekt svamp.

Vintips till receptet
89 kr

Ingredienser

Krämigt viltskav
500 g viltskav
1 tsk krossad enbär
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
smör och salt 

Svampfräs
 200 g svamp
1 gul lök
100 g morot 
smör, olja och salt  

Pressad potatis 
600 g mjölig potatis
25 g smör
salt 

 

Gör så här

1. Ansa och dela svampen i önskad storlek. Halvera och skiva löken. Skala och skiva moroten tunt.

 

2. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek svampen i smör till fin brynt färg.

 

3. Lägg ner lök och morot och stek vidare i ca 1 minut. Smaka av med salt.

  

4. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Stek viltskavet i smör till fin brynt färg och tillsätt sedan mjölet.

 

5. Rör runt och tillsätt enbär, grädde och mjölk. Koka i ca 4 minuter och smaka därefter av med salt.

  

6. Skala och koka potatisen genommjuk i osaltat vatten och häll därefter av vattnet.

 

7. Pressa potatisen med en potatispress direkt när den är nykokt. Lägg upp den pressade potatisen i en skål eller på 4 tallrikar.

 

8. Gör en lite grop i potatisen och lägg ner smöret. Strö över rejält med flingsalt.

  

9. Lägg upp viltskavsgrytan och toppa med svampfräset. Servera med den goda pressade potatisen och gärna lite rårörda lingon.

 

Recept: Mattias Larsson 
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.