Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig viltskav med svamp, lök och morot samt pressad potatis

Viltskavsgryta är mångas absolut favorit. I den här varianten serveras viltskavet med de traditionella tillbehören pressad potatis och stekt svamp. I glaset kan du servera ett generöst rött.

Vintips till receptet
95 kr

Ingredienser

Krämigt viltskav
500 g viltskav
1 tsk krossad enbär
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
smör och salt 

Svampfräs
 200 g svamp
1 gul lök
100 g morot 
smör, olja och salt  

Pressad potatis 
600 g mjölig potatis
25 g smör
salt 

 

Gör så här

1. Ansa och dela svampen i önskad storlek. Halvera och skiva löken. Skala och skiva moroten tunt.

 

2. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek svampen i smör till fin brynt färg.

 

3. Lägg ner lök och morot och stek vidare i ca 1 minut. Smaka av med salt.

  

4. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Stek viltskavet i smör till fin brynt färg och tillsätt sedan mjölet.

 

5. Rör runt och tillsätt enbär, grädde och mjölk. Koka i ca 4 minuter och smaka därefter av med salt.

  

6. Skala och koka potatisen genommjuk i osaltat vatten och häll därefter av vattnet.

 

7. Pressa potatisen med en potatispress direkt när den är nykokt. Lägg upp den pressade potatisen i en skål eller på 4 tallrikar.

 

8. Gör en lite grop i potatisen och lägg ner smöret. Strö över rejält med flingsalt.

  

9. Lägg upp viltskavsgrytan och toppa med svampfräset. Servera med den goda pressade potatisen och gärna lite rårörda lingon.

 

Recept: Mattias Larsson 
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER