Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Kryddig lammgryta med myntayoghurt

Kryddig lammgryta som serveras med naanbröd, ris och myntayoghurt. De kryddiga smakerna passar utmärkt med ett medelfylligt rödvin.

Ingredienser

ca 700 g benfritt lammkött
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
100 g rotselleri
400 g krossade tomater
2 msk oxfond
1 msk garam masala
1/2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
400 g kokosmjölk

Myntayoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1 kruka mynta
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning

Tillbehör
Ris
Naanbröd

Gör så här

1. Skala och hacka lök, vitlök, rotselleri, palsternacka och morötter.

2. Skär köttet i 2×2 cm bitar.

3. Bryn köttet i smör och lägg sedan över i en stor gryta.

4. Lägg ner alla grönsaker i stekpannan och stek under omrörning några minuter. Lägg sedan över i grytan.

5. Strö över garam masala, chilipulver, spiskummin och ingefära. Rör runt.

6. Blanda i 2 dl vatten, krossade tomater och oxfond (vätskan ska täcka köttet och grönsakerna, ev. kan det behövas lite mer vatten). Låt grytan koka under lock ca en timme.

7. Koka riset under tiden.

8. Blanda sedan i kokosmjölk i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

9. Blanda yoghurt med finhackad färsk mynta. Smaka av med salt och peppar.

10. Servera lammgrytan med myntayoghurt. Ris eller naanbröd som är gott som tillbehör.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
22 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
35 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept