Bästa vinerna till höstens grytor
Höstens smakrika grytor kräver smakrika viner. Men hur ska man tänka när man matchar höstens grytor med vin? Lugn, här har du tips och tricks för att lyckas med vinparning för höstens alla grytor!
Vin till gräddig köttgryta
Till Gräddig köttgryta med svamp och timjan vill vi ha ett fylligt vin som balanserar den gräddiga rättens struktur. Vi vill också ha ett vin med en alkoholhalt som smyger upp mot 14-15 % då alkohol ”hackar fett” och helhetsintrycket av middagen uppfattas lättare. Ett elegant vin som Castillo Monjardin Crianza går utmärkt.
Vin till Bouef Bourgignon
Väljer man att göra en Bouef Bourgignon ska det enligt tradition vara både rött Bourgognevin i grytan och i glaset, men ett fruktigt och kryddigt från Tyskland fungerar minst lika bra. Vi väljer Revenge of The Little Pig Red Blend som speglar smakerna i en långkokt Bouef Bourgignon perfekt.
Vin till kryddig lammgryta
När vi lagar kryddig mat bör vi välja ett vin med generös frukt. Vinets fruktighet balanserar maträttens hetta och kryddiga toner. Ibland kan det vara svårt att hitta ett rödvin till het mat men ett fruktigt och fylligt vin brukar vara ett säkert kort. LYNX Petite Sirah Zinfandel är ett riktigt skolboksexempel på ett rödvin som passar till kryddstarka rätter som Kryddig lammgryta med myntayoghurt.