Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Bästa vinerna till höstens grytor

Höstens smakrika grytor kräver smakrika viner. Men hur ska man tänka när man matchar höstens grytor med vin? Lugn, här har du tips och tricks för att lyckas med vinparning för höstens alla grytor!

Vin till gräddig köttgryta

Till Gräddig köttgryta med svamp och timjan vill vi ha ett fylligt vin som balanserar den gräddiga rättens struktur. Vi vill också ha ett vin med en alkoholhalt som smyger upp mot 13-15 % då alkohol ”hackar fett” och helhetsintrycket av middagen uppfattas lättare. Testa gärna Periquita Reserva BIB.

Vin till Bouef Bourgignon

Väljer man att göra en Bouef Bourgignon ska det enligt tradition vara både rött Bourgognevin i grytan och i glaset, men ett fruktigt och kryddigt från Tyskland fungerar minst lika bra. Vi väljer Château Les Trois Manoirs som speglar smakerna i en långkokt Bouef Bourgignon perfekt.

Vin till kryddig lammgryta

När vi lagar kryddig mat bör vi välja ett vin med generös frukt. Vinets fruktighet balanserar maträttens hetta och kryddiga toner. Ibland kan det vara svårt att hitta ett rödvin till het mat men ett fruktigt och fylligt vin brukar vara ett säkert kort. Château Pierre de Montignac är ett riktigt skolboksexempel på ett rödvin som passar till kryddstarka rätter som Kryddig lammgryta med myntayoghurt.

Vintips

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER