P.LEX Pinot Grigio
105 kr
Petters ekologiska Pinot Grigio! Denna Pinot Grigio är gjort med en fyllig, fräsch stil och har...
En god festlig och nyttig rätt som passar de flesta tillfällen. I det här kryddstarka receptet har vi heta smaker i både kycklingens kryddning, guacamolen och den valfria tacoasåsen. I glaset väljer vi ett vitt vin som har fruktighet och smak nog att stå upp mot alla heta kryddor. Vi väljer ett vin åt det fylligare hållet som matchar kycklingens struktur.
600 g kycklingfilé hackad
1 gul paprika
1 röd paprika
3 klyftor vitlök
1 gul lök
rapsolja att steka i
Kryddblandning
3 tsk chilipeppar
2 tsk smoked paprikapulver
3 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad koriander
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk gurkmejram
salt och peppar
Guacamole
2-3 avocado
ca 1/4 habanero
två klyftor vitlök
0,5 pkt körsbärstomater
0,5 gullök
1 lime. skal plus lime
Salt och peppar
Tillbehör
1 kruka koriander
1 pkt tortillabröd
Salsa
Crème fraiche
Silverlök
1. Blanda alla torra kryddor.
2. Strimla kycklingfilé i önskad storlek.
3. Skär gullöken i tunna båtar, paprikorna i skivor och krossa vitlöken.
4. Stek kycklingen i en väldigt varm panna, tillsammans med gul lök, vitlök och paprika i ca 4 minuter.
5. Häll över kryddblandningen och stek i ytterligare ett par minuter.
6. Mosa avokadon med en gaffel.
7. Riv eller finhacka vitlök och önskad mängd habanero.
8. Finhacka körsbärstomater och gullöken och blanda i.
9. Riv i limeskalet och pressa över limen.
10. Smaka av med salt och peppar.
11. Servera kycklingen rykande het med tortillabröd, guacamole, tacosås av valfri styrka, creme fraiche, massa lime, hackad silverlök och koriander!
105 kr
Petters ekologiska Pinot Grigio! Denna Pinot Grigio är gjort med en fyllig, fräsch stil och har...
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.