Bonpas Vieilles Vignes 50 ans Côtes-du-Rhône
139 kr
Ett av Rhônedalens mest historiska vinhus lanserar nu en generös, mustig Côtes-du-Rhône från 50 år gamla vinstockar.
I det här receptet samsas allt på en plåt i ugnen och sköter sig rätt bra själv- dessutom används minimalt med disk, det gillar vi!
Tid ca: ca 45 min (plus tid för marinering 2h)
100 g hel ingefära samt 3 msk + 2 msk riven ingefära
150 g steklök
700 g sötpotatis
600 g jordärtskockor
700 g kycklinglårfilé
1 tsk paprikapulver
1 lime, skalet och 1 msk pressad juice
1 klyfta vitlök
80g ruccola
Att ha hemma:
Olja, salt och peppar
1. Skala och skär ingefära i tändsticksstora strimlor. Hetta upp 1 dl olja i en stekpanna och stek ingefäran tills den får lite färg. Låt rinna av på hushållspapper och strö över salt.
2. Sätt ugnen 200 på grader. Skala och dela lök, sötpotatis och jordärtskockor i mindre bitar.
3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och rosta i ugn ca 20 min.
4. Blanda kycklingen med olja, 1 tsk salt, 3 msk riven ingefära och paprikapulver i en bunke.
5. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på kycklingen, ställ tillbaka i ugnen ca 10 min eller tills kycklingen är genomstekt. Sätt gärna på grill-funktion de sista minuterna för fin färg på kycklingen.
6. Blanda ihop en dressing av limeskal, limejuice, 2 msk riven ingefära, pressad vitlök och 0,5 dl olja.
7. Ta ut plåten ur ugnen, ringla på dressingen och strö över ruccola och ingefärskrispet.
8. Servera direkt från plåten, gärna med en chipotlemajonnäs.
9. Rör ihop 1,5dl majonnäs med 3 msk chipotlepasta.
10. Gör enkelt egen majonnäs genom att knäcka ett ägg i en hög mixerskål, tillsätt 1,5 dl matolja, 2 tsk vitvinsvinäger och 1tsk dijonsenap. Ställ ner en stavmixer i botten på skålen och starta mixern. Dra mixern långsamt upp och ner några gånger. Smaka av med salt och peppar!
139 kr
Ett av Rhônedalens mest historiska vinhus lanserar nu en generös, mustig Côtes-du-Rhône från 50 år gamla vinstockar.
249 kr
Bäst prisad fransk Chardonnay utvald av den prisbelönade producenten Jean Biecher. Dessutom med en snygg design som gärna får stå framme under långa middagar i gott sällskap.
Kycklingklubbor med den där perfekta söta rökiga smaken som serveras tillsammans med bakade spetspaprikorna med krämig varm fetaost.
En vegetarisk rätt som är både vacker, enkel och god. Tips - blir det något över är resterna även goda i en matlåda dagen efter!