Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Halloumi och krossad potatis ”batata harra”

En variant på den kryddiga libanesiska potatisen batata harra. Här samlas allt på en och samma plåt – potatis, halloumi och krispiga kikärtor, som toppats med örtolja och serveras med en krämig paprikaröra. I glaset väljer vi att servera ett fruktigt och balanserat vin som passar bra med den kryddiga potatisen och krämiga paprikaröran. Tips! Gott i matlåda om det skulle bli något över.

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

1 kg potatis
3 dl kokta kikärtor (1 tetra á 380g, sköljda) 
4 paprikor
2 klyftor vitlök
1 röd chili
1 bunt färsk koriander
1 citron, rivet skal och pressad juice
300 g broccoli
2 pkt halloumi á 200g
1 dl valnötter
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver 

Att ha hemma: olivolja, salt, peppar 

Gör så här 

1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg potatis och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och rosta i ugn ca 20 min.

 

2. Dela paprikorna på mitten, kärna ur och lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittytan ner. Om varmluftsugn – ställ in paprikorna samtidigt som potatisen och låt rosta även paprikorna i 20 min. I annat fall kan du ställa paprikorna under potatisen och låta dem vara inne 5 minuter längre eller tills de har ordentligt med färg. Lägg sen paprikorna i en plastpåse och förslut.

3. Mixa vitlök, chili, koriander, (spara några blad till servering) citronskal och juice samt 1 dl olja. Smaka av med salt och peppar.

  

4. Ta ut plåten ur ugnen och krossa potatisen med en gaffel. Dela broccoli och halloumi och lägg på plåten, ringla över örtoljan. Ställ tillbaka i ugnen ca 10-15 minuter eller tills halloumin fått fin färg.

 

5. Häll ut paprikorna ur plastpåsen, dra av det mesta av skalet och mixa sen ihop med valnötter, chilipulver, paprikapulver och smaka av med salt och peppar.

6. Ställ fram hela plåten på bordet, toppa med koriander och servera med paprikaröran och gärna ett gott bröd.

 Recept: Wilbois & Andersson 
Betyg
13 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER