Alma Portuguesa box
229 kr
Ett fruktigt rött vin med inslag av jordgubbar, plommon och choklad. "Superfynd!"
En variant på den kryddiga libanesiska potatisen batata harra. Här samlas allt på en och samma plåt – potatis, halloumi och krispiga kikärtor, som toppats med örtolja och serveras med en krämig paprikaröra. I glaset väljer vi att servera ett fruktigt och balanserat vin som passar bra med den kryddiga potatisen och krämiga paprikaröran. Tips! Gott i matlåda om det skulle bli något över.
1 kg potatis
3 dl kokta kikärtor (1 tetra á 380g, sköljda)
4 paprikor
2 klyftor vitlök
1 röd chili
1 bunt färsk koriander
1 citron, rivet skal och pressad juice
300 g broccoli
2 pkt halloumi á 200g
1 dl valnötter
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
Att ha hemma: olivolja, salt, peppar
1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg potatis och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper, ringla på olja och rosta i ugn ca 20 min.
2. Dela paprikorna på mitten, kärna ur och lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittytan ner. Om varmluftsugn – ställ in paprikorna samtidigt som potatisen och låt rosta även paprikorna i 20 min. I annat fall kan du ställa paprikorna under potatisen och låta dem vara inne 5 minuter längre eller tills de har ordentligt med färg. Lägg sen paprikorna i en plastpåse och förslut.
3. Mixa vitlök, chili, koriander, (spara några blad till servering) citronskal och juice samt 1 dl olja. Smaka av med salt och peppar.
4. Ta ut plåten ur ugnen och krossa potatisen med en gaffel. Dela broccoli och halloumi och lägg på plåten, ringla över
5. Häll ut paprikorna ur plastpåsen, dra av det mesta av skalet och mixa sen ihop med valnötter, chilipulver, paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
6. Ställ fram hela plåten på bordet, toppa med koriander och servera med paprikaröran och gärna ett gott bröd.
229 kr
Ett fruktigt rött vin med inslag av jordgubbar, plommon och choklad. "Superfynd!"
Det perfekta försnackset - bakad delikatesspotatis toppad med rom, crème fraiche, dill, rödlök och citron!
Snyggaste förrätten signerad fredagskocken, Vacker och vegetarisk!