Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Kyckling med primörer i dragonsås och pressad potatis

En underbar kycklingrätt där allt tillagas i en panna. Smakrik och krämig. Servera till ett lättare rödvin, som pinot noir.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

600 g kycklingbröstfilé
250 g primörmorot
250 g grön sparris
150 g färsklök
2 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
½ dl hackad dragon
salt, svartpeppar och olivolja

Pressad potatis
600 g mjölig potatis
25 g smör
Flingsalt

Till servering
En god grönsallad

Gör så här

1. Skala och koka potatisen i osaltat vatten ca 20 minuter tills den är genommjuk. Häll då av den direkt och låt den stå och ånga av med lite hushållspapper ovanpå.

2. Före servering. Pressa potatisen i en skål, lägg smöret i mitten och strö över flingsalt.

3. Salta och peppra kycklingen. Ansa morötter och sparris och skär dom i fina bitar.

4. Finstrimla färsklöken och separera den gröna och den vita delen.

5. Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur. Bryn kycklingen runtom till fin färg.

6. Häll på vinet och låt den koka i ett par minuter.

7. Häll på grädden och låt det koka långsamt i ca 10 minuter (Om det ser ut att vara för lite vätska så späd med lite mjölk eller grädde).

8. Tillsätt morötterna och koka vidare i ca 3 minuter.

9. Tillsätt sedan sparrisen och den vita delen av färsklöken och låt det koka vidare i ca 2 minuter.

10. Tillsätt sedan senapen och dragonen och smaka av med salt och svartpeppar.

11. Kolla även att kycklingen nått en kärntemperatur på minst 65 C.

Servering

12. Strö den gröna delen av färsklöken över kycklingen och servera med den pressade potatisen och om ni önskar en god grönsallad.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Cecilia Larsson
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER