Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
En underbar kycklingrätt där allt tillagas i en panna. Smakrik och krämig. Servera till ett lättare rödvin, som pinot noir.
600 g kycklingbröstfilé
250 g primörmorot
250 g grön sparris
150 g färsklök
2 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
½ dl hackad dragon
salt, svartpeppar och olivolja
Pressad potatis
600 g mjölig potatis
25 g smör
Flingsalt
Till servering
En god grönsallad
1. Skala och koka potatisen i osaltat vatten ca 20 minuter tills den är genommjuk. Häll då av den direkt och låt den stå och ånga av med lite hushållspapper ovanpå.
2. Före servering. Pressa potatisen i en skål, lägg smöret i mitten och strö över flingsalt.
3. Salta och peppra kycklingen. Ansa morötter och sparris och skär dom i fina bitar.
4. Finstrimla färsklöken och separera den gröna och den vita delen.
5. Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur. Bryn kycklingen runtom till fin färg.
6. Häll på vinet och låt den koka i ett par minuter.
7. Häll på grädden och låt det koka långsamt i ca 10 minuter (Om det ser ut att vara för lite vätska så späd med lite mjölk eller grädde).
8. Tillsätt morötterna och koka vidare i ca 3 minuter.
9. Tillsätt sedan sparrisen och den vita delen av färsklöken och låt det koka vidare i ca 2 minuter.
10. Tillsätt sedan senapen och dragonen och smaka av med salt och svartpeppar.
11. Kolla även att kycklingen nått en kärntemperatur på minst 65 C.
12. Strö den gröna delen av färsklöken över kycklingen och servera med den pressade potatisen och om ni önskar en god grönsallad.
99 kr
En elegant och druvtypisk pinot noir från ett prestigefyllt vinhus i hjärtat av Bourgogne.
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.
Laga saftiga frikadeller gjorda på kycklingfärs med frisk smak av citron till köttbullens dag!