Ruppertsberger Imperial Pinot Noir
89 kr
Druvtypisk tysk pinor noir med smak av skogsbär, körsbär och örter.
Här serveras lammsteken med lättkokta primörer och en krämig örtsås. Vill du kan du istället för att göra rätten på en hel lammstek bara steka upp lammkotletter och servera med samma tillbehör. Till denna rätt väljer vi en druvtypisk pinot noir vars örtiga toner går hand i hand med örtsåsens smaker.
ca 700 g lammstek (eller kotletter)
1 tsk timjan
Salt
Nymald svartpeppar
2 dl crème fraiche
1/2 kruka färsk persilja
1 vitlöksklyfta
Flingsalt
Nymald svartpeppar
10 nypotatisar (gärna små)
10 späda morötter
200 g sockerärter
4 st salladslökar
1 knippe sparris
25 g smör
Salt
Nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 150°C. Bryn lammsteken runt om och lägg sedan över i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillaga i ugnen tills lammet har en innertemperatur på ca 65-70°C. Ta ut och låt vila minst 10 minuter innan du skär upp.
2. Skölj alla grönsaker. Skrubba potatisen och koka i lättsaltat vatten ca 10-15 minuter. Tiden beror på storleken på potatisen. Dela morötter och salladslök på mitten. Ansa sparrisen. Koka upp saltat vatten och lägg i smöret. Lägg ner grönsakerna och låt dem sjuda 2-3 minuter. Häll av vattnet och lägg upp på ett fat tillsammans med potatisen. Strö över salt och nymald svartpeppar.
3. Blanda crème fraiche med finhackad färsk persilja (har du andra färska örter går det också bra) och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera lammet i tunna skivor tillsammans med primörerna och såsen. Toppa gärna med färska örter.
89 kr
Druvtypisk tysk pinor noir med smak av skogsbär, körsbär och örter.
Läcker lammentrecôte som serveras med en krämig sparrisrisotto och ett fylligt rödvin.
Jordärtskocka på tre vis lyfter den här lammrätten till fantastiska nivåer!