Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Kebab med yoghurtsås och libabröd

Doften av en härlig kebab är nästan lika god som den faktiska smaken. Denna kebab är, som sig bör, generös på goda, exotiska smaker av persilja, yoghurtsås och libabröd! I glaset väljer vi ett fruktigt vin som balanserar den intensiva kryddningen i rätten.

Ingredienser

Kebab
1 kg Köttfärs 25% 1 gul lök
1 röd paprika
1 tomat
1/2 dl persilja
1 msk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk sumak
1/2 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor

Padrones
250 g Padrones
Olivolja
Flingsalt

Rödlök
1 Rödlök
2 msk hackad persilja 1/2 tsk sumak
1/2 tsk salt
Juice från en lime
1 msk olivolja

Sås
1 dl yoghurt
3 msk majonnäs 1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver 1 tsk sriracha

Övriga ingredienser
Libabröd
Isbergsallad
Feferoni

Gör så här

1. Hacka lök, paprika, persilja och vitlök grov och mixa sedan i matberedare.

2. Krama ur vätskan och blanda med köttfärsen.

3. Tillsätt kryddorna och blanda färsen väl.  Låt färsen vila 30 minuter i kylskåpet.

4. Forma sedan färsen på spett och grilla på hög värme, vänd ofta. Se vår grillguide för grilltips!

5. Strimla rödlöken och blanda med övriga ingredienser.

6. Blanda alla ingredienser till såsen och låt den dra i 30 minuter.

7. Olja padrones och grilla över hög värme, salta innan servering.

8. Servera kebaben med libabröd, grillade padrones, sallad, rödlök, sås och feferoni.

Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner
Betyg
19 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till receptet

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.