Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Kebab med yoghurtsås och libabröd

Doften av en härlig kebab är nästan lika god som den faktiska smaken. Denna kebab är, som sig bör, generös på goda, exotiska smaker av persilja, yoghurtsås och libabröd! I glaset väljer vi ett komplext och fruktigt rött.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

Kebab
1 kg Köttfärs 25% 1 gul lök
1 röd paprika
1 tomat
1/2 dl persilja
1 msk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk sumak
1/2 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor

Padrones
250 g Padrones
Olivolja
Flingsalt

Rödlök
1 Rödlök
2 msk hackad persilja 1/2 tsk sumak
1/2 tsk salt
Juice från en lime
1 msk olivolja

Sås
1 dl yoghurt
3 msk majonnäs 1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver 1 tsk sriracha

Övriga ingredienser
Libabröd
Isbergsallad
Feferoni

Gör så här

1. Hacka lök, paprika, persilja och vitlök grov och mixa sedan i matberedare.

2. Krama ur vätskan och blanda med köttfärsen.

3. Tillsätt kryddorna och blanda färsen väl.  Låt färsen vila 30 minuter i kylskåpet.

4. Forma sedan färsen på spett och grilla på hög värme, vänd ofta. Se vår grillguide för grilltips!

5. Strimla rödlöken och blanda med övriga ingredienser.

6. Blanda alla ingredienser till såsen och låt den dra i 30 minuter.

7. Olja padrones och grilla över hög värme, salta innan servering.

8. Servera kebaben med libabröd, grillade padrones, sallad, rödlök, sås och feferoni.

Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner
Betyg
39 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Taco Friday

Taco Friday

209 kr

Vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. 209 SEK för 3 liter!

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept