Kebab med yoghurtsås och libabröd
Doften av en härlig kebab är nästan lika god som den faktiska smaken. Denna kebab är, som sig bör, generös på goda, exotiska smaker av persilja, yoghurtsås och libabröd! I glaset väljer vi ett vin med kryddighet som harmoniserar väl med de intensiva smakerna i kebaben.
Ingredienser
Kebab
1 kg Köttfärs 25% 1 gul lök
1 röd paprika
1 tomat
1/2 dl persilja
1 msk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk sumak
1/2 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor
Padrones
250 g Padrones
Olivolja
Flingsalt
Rödlök
1 Rödlök
2 msk hackad persilja 1/2 tsk sumak
1/2 tsk salt
Juice från en lime
1 msk olivolja
Sås
1 dl yoghurt
3 msk majonnäs 1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver 1 tsk sriracha
Övriga ingredienser
Libabröd
Isbergsallad
Feferoni
Gör så här
1. Hacka lök, paprika, persilja och vitlök grov och mixa sedan i matberedare.
2. Krama ur vätskan och blanda med köttfärsen.
3. Tillsätt kryddorna och blanda färsen väl. Låt färsen vila 30 minuter i kylskåpet.
4. Forma sedan färsen på spett och grilla på hög värme, vänd ofta. Se vår grillguide för grilltips!
5. Strimla rödlöken och blanda med övriga ingredienser.
6. Blanda alla ingredienser till såsen och låt den dra i 30 minuter.
7. Olja padrones och grilla över hög värme, salta innan servering.
8. Servera kebaben med libabröd, grillade padrones, sallad, rödlök, sås och feferoni.