Prosecco Pizzolato Organic
105 kr 109 kr
Sveriges bäst säljande prosecco. Perfekt att bjuda på i påsk!
Vår folkkära lax i en snitt som du snabbt svänger ihop till fördrinken! Med varmrökt lax får den en rund smak som är jättegod till ett glas frisk mousserande vin med fattoner som gifter sig med laxrörans rökiga smak. Till denna laxsnitt med varmrökt lax kan du antingen välja gräslök eller rödlök till topping, med den gröna gräslöken blir snitten mildare i smaken.
Cirka 24 små snittar
6-8 skivor danskt rågbröd eller kavring
1,5 dl crème fraiche
1 dl färskost
2 kokta ägg, hackade
ca 250 g varmrökt lax
1 krm vitpeppar
1 knippe gräslök, hackad
ev rödlök, hackad
1. Koka äggen ca 9 min (om du lägger i dem från det att vattnet börjat koka). Låt svalna. Hacka äggen.
Rör ihop alla ingredienser utom gräslöken, till en röra. Smaka av om det behövs salt beroende på hur salt den varmrökta laxen är.[/step]
2. Skär brödet i önskad form, trekanter, fyrkanter eller ta ut rundlar med ett glas. (Delar man en rågbröds- eller kavringsskiva i 4 snittar, räcker röran till ca 24 små snittar).
3. Lägg laxröran i en spritspåse med stor öppning (eller i en plastpåse och klipp hål i hörnet). Spritsa ut en klick laxröra på varje brödbit. Strössla över hackad gräslök och/eller rödlök.
Servera laxsnittarna med varmrökt lax på ett stort fat och dekorera gärna med citronklyftor.
Ps. Röran till laxsnitten är minst lika god att ha som fyllning i en smörgåstårta.
105 kr 109 kr
Sveriges bäst säljande prosecco. Perfekt att bjuda på i påsk!