Smördegssnittar med kallrökt lax
Otroligt goda och lättlagade laxsnittar. Perfekt som tilltugg till ett glas vitt med frisk syra på minglet. Kaprisen och lökens syrlighet balanseras av vinets höga syra som också lättar upp den feta fisken. En oslagbar kombo!





Ingredienser
1 pkt fryst smördeg
200 g kallrökt lax
2 msk kapris
1/2 rödlök
100 g färskost
1 knippe gräslök
1 äggula
Flingsalt
Gör så här
1. Låt smördegen tina i 15 minuter.
2. Stansa ut cirklar eller skär degen i rektanglar.
3. Värm ugnen till 200°.
4. Nagga degen med gaffel och pensla med uppvispad äggula.
5. Strö över flingsalt.
6. Grädda i ugnen i 20 minuter.
7. Låt svalna på galler.
8. Dela varje cirkel till två.
9. Bre på färskosten.
10. Garnera med lax, kapris rödlök och gräslök.