Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Melon med lufttorkad skinka

En klassisk och smakrik förrätt där söt melon möter sältan i lufttorkad skinka – perfekt till buffén eller som en lättare förrätt. Servera gärna ett torrt pinot noir rosé i glaset.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

1 mogen cantaloupe eller galiamelon
2 paket Prosciutto di Parma (á 70 g) eller 1 paket Jamón Serrano (á 120 g)
1 kruka färsk basilika eller mynta
1 msk extra jungfruolivolja (gärna av hög kvalitet)
Nymald svartpeppar
Rostade pinjenötter för extra crunch (valfritt)

1. Skär melonen i generösa klyftor och lägg upp på ett fat.


2. Drapera skinkan löst över melonen och toppa med basilikablad eller mynta.


3. Ringla över olivolja och krydda med nymald svartpeppar.


4. För extra smak – strö över rostade pinjenötter, en skvätt citron eller vit balsamico – det lyfter smakerna utan att konkurrera med vinet.

Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
15 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER