Minitaco med räkor och krämig fänkålssallad
Minitacos med räkor och krämig fänkål är en superenkel men god och festlig förrätt till nyår. I glaset rekommenderar vi ett friskt vitt där vinets fina syra plockar upp fänkålens fräschör och lättar upp majonnäsens feta intryck samtidigt som de skarpa tonerna i vinet kompletterar den milda, söta smaken av räkor.





Ingredienser
4 små tortillabröd
20 st skalade räkor
Krämig fänkålssallad
150 g fänkål
1 tsk pressad citronjuice
½ tsk strösocker
50 g majonnäs
salt
Gör så här
1. Skär bort roten från fänkålen och skiva den supertunt. Marinera fänkålen i citronjuicen, sockret och en nypa salt, ca 10 minuter. Krama därefter ur vattnet lite lätt och blanda fänkålen med majonnäsen.
2. Stansa ut små rundlar av tortillabröden, ca 12 centimeter i diameter. Fyll bröden med fänkålssalladen och toppa med räkor.