Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Minitaco med räkor och krämig fänkålssallad

Minitacos med räkor och krämig fänkål är en superenkel men god och festlig förrätt till nyår. I glaset rekommenderar vi ett friskt vitt där vinets fina syra plockar upp fänkålens fräschör och lättar upp majonnäsens feta intryck samtidigt som de skarpa tonerna i vinet kompletterar den milda, söta smaken av räkor.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

4 små tortillabröd
20 st skalade räkor

Krämig fänkålssallad
150 g fänkål
1 tsk pressad citronjuice
½ tsk strösocker
50 g majonnäs
salt

Gör så här

1. Skär bort roten från fänkålen och skiva den supertunt. Marinera fänkålen i citronjuicen, sockret och en nypa salt, ca 10 minuter. Krama därefter ur vattnet lite lätt och blanda fänkålen med majonnäsen.

2. Stansa ut små rundlar av tortillabröden, ca 12 centimeter i diameter. Fyll bröden med fänkålssalladen och toppa med räkor.

Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER