Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2019
169 kr
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, fransk nougat, kryddor och apelsin.
Minitacos med räkor och krämig fänkål är en superenkel men god och festlig förrätt till nyår. I glaset rekommenderar vi en exklusiv Crémant de Bourgogne där vinets fina syra plockar upp fänkålens fräschör och lättar upp majonnäsens feta intryck samtidigt som de skarpa tonerna i vinet kompletterar den milda, söta smaken av räkor.
4 små tortillabröd
20 st skalade räkor
Krämig fänkålssallad
150 g fänkål
1 tsk pressad citronjuice
½ tsk strösocker
50 g majonnäs
salt
1. Skär bort roten från fänkålen och skiva den supertunt. Marinera fänkålen i citronjuicen, sockret och en nypa salt, ca 10 minuter. Krama därefter ur vattnet lite lätt och blanda fänkålen med majonnäsen.
2. Stansa ut små rundlar av tortillabröden, ca 12 centimeter i diameter. Fyll bröden med fänkålssalladen och toppa med räkor.
169 kr
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, fransk nougat, kryddor och apelsin.
Klassiskt, gott och mycket rödvinsvänlig helgmat!