In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
På runt 30 minuter har du en vällagad och balanserad laxrätt. Den är förvisso från en kokbok om vardagsmat men vi tycker den passar lika bra en helgkväll. Till denna laxrätt tycker vi att ett medelfylligt, fruktigt och friskt rosévin passar bra till att möta laxens textur. Vinets pigga syra och fruktighet möter upp den underbara cidersmörsåsen i perfekt harmoni.
4 laxfiléer à 150 g
olivolja
salt
150 g sockerärtor
150 g morot
150 g vitkål
300 g kokt potatis
cidersmörsås
4 dl kycklingbuljong
(eller annan valfri god
buljong)
1 msk äppelcidervinäger
½ dl äppelcider
75 g smör
1. Värm ugnen till 100 °C.
2. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och salta dem.
3. Ugnsbaka i ca 15 minuter tills kärntemperaturen är 45 °C.
4. Finstrimla grönsakerna och dela de kokta potatisarna.
5. Häll buljong, vinäger och äppelcider i en kastrull och låt det koka upp.
6. Koka i ca 5 minuter tills ca 3 dl återstår.
7. Mixa eller vispa ner smöret och lägg därefter ner grönsakerna och potatisen.
8. Låt det puttra i ett par minuter och smaka av med salt.
9. Servera direkt med den bakade laxen.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
En lyxig rätt med klassiska smaker. Perfekt till ett lyxigt och klassiskt vin.
Lax tillsammans med ärtpesto och honung. En kanonkombination tillsammans med ett vitt vin