Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut Magnum
335 kr
Sveriges mest älskade Crémant de Bourgogne på magnumflaska - ett festligt alternativ till bjudningen!
Ett mycket gott och vackert sätt att servera hummer på. Hummer och rotfrukter har båda en naturligt lite söt smak och möts därför bäst av ett vin med viss fruktighet. Till den här rätten serverar vi ett elegant mousserande vin med mineralitet och klingande syra. rémantens friska syra lyfter både hummerns naturliga sötma och såsens smöriga toner, medan bubblorna adderar elegans och lätthet till kombinationen.
1 hummer
125 g morot
125 g palsternacka
125 g rotselleri
Smörsås
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
1 msk olivolja
2 dl kycklingfond
2 dl vitt vin
100 g smör
1 msk hackad gräslök
4 ärtskott
1. Skala hummern och skär den i bitar.
2. Skala och fintärna rotfrukterna i cirka 2 mm stora tärningar.
3. Finhacka vitlök och lök och fräs mjukt i en kastrull tillsammans med olivolja. Häll på fond och vin och reducera tills ca 1 ½ dl återstår.
4. Koka upp reduktionen precis före servering och häll ner i en mixer tillsammans smör. Mixa till en fin smörsås och smaka av med salt.
5. Häll tillbaks såsen i en kastrull, lägg ner rotfrukterna låt de sjuda sakta i 2 minuter. Vänd ner hummern precis före servering.
Portionera upp i 4 djupa tallrikar. Strö över gräslöken och små kvistar av ärtskotten.
335 kr
Sveriges mest älskade Crémant de Bourgogne på magnumflaska - ett festligt alternativ till bjudningen!
En lyxig förrätt. Perfekt med ett glas mousserande!
Gratinerad hummer är en lyxig klassiker!