Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Örtigt grön pastasallad med ricotta

Pastasallad med ricotta, örter, broccoli och spenat som passar utmärkt till lax, kyckling eller kallskuret. Perfekt tillbehör på buffébordet!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

500 g pasta
250 g ricotta
1 litet broccolihuvud
65 g spenat
3 dl ärtor
1 stor näve persilja
1/2 kruka basilika
ca 10-15 blad mynta
1 vitlöksklyfta
3 msk finriven parmesan
zest från 1 citron
saft från 1/2 citron
Salt och peppar

Tillbehör
Vi föreslår till exempel ugnstekt, grillad eller varmrökt lax, grillad kycklingfilé, rökt kallskuren kalkon, skinka eller rostbiff.

Gör så här

1. Skär broccolin i buketter.

2. Koka upp lättsaltat vatten och koka ärtor och broccoli i 1 minut. Hälla av i ett durkslag och skölj med vatten.

3. Lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och mixa till en slät sås.

4. Koka upp vatten i en stor kastrull och koka pastan al dente. Ska du servera rätten direkt kan du låta pastan vara ljummen när du blandar den med såsen. Ska den vara på en buffé och serveras senare rekommenderar vi att du sköljer pastan så att den blir kall innan du blandar den med såsen.

5. För parmesanälskaren, toppa pastan med extra hyvlad parmesan vid servering.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER