Chatå Tjohej by Per Andersson
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
Pastasallad med ricotta, örter, broccoli och spenat som passar utmärkt till lax, kyckling eller kallskuret. Perfekt tillbehör på buffébordet!
500 g pasta
250 g ricotta
1 litet broccolihuvud
65 g spenat
3 dl ärtor
1 stor näve persilja
1/2 kruka basilika
ca 10-15 blad mynta
1 vitlöksklyfta
3 msk finriven parmesan
zest från 1 citron
saft från 1/2 citron
Salt och peppar
Tillbehör
Vi föreslår till exempel ugnstekt, grillad eller varmrökt lax, grillad kycklingfilé, rökt kallskuren kalkon, skinka eller rostbiff.
1. Skär broccolin i buketter.
2. Koka upp lättsaltat vatten och koka ärtor och broccoli i 1 minut. Hälla av i ett durkslag och skölj med vatten.
3. Lägg alla ingredienser till såsen i en mixer och mixa till en slät sås.
4. Koka upp vatten i en stor kastrull och koka pastan al dente. Ska du servera rätten direkt kan du låta pastan vara ljummen när du blandar den med såsen. Ska den vara på en buffé och serveras senare rekommenderar vi att du sköljer pastan så att den blir kall innan du blandar den med såsen.
5. För parmesanälskaren, toppa pastan med extra hyvlad parmesan vid servering.
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
En ljuvligt vårig sparrispasta med färskost, örter och citron som vi toppar med mild rostad mandel. Snabblagad primörlyx!
Saftig flankstek med chimichurri och yoghurt med mozarella, dill och chiligurka.