Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
En ostbricka innan eller efter maten med ett glas vin är en sann njutning. Men vad ska man tänka på när man kombinerar ost och vin? De hårda ostarna trivs med fylligare, ekfatslagrade vita viner eller ett mjukt, rött med balanserade tanniner. Krämiga och milda ostar, som en opastöriserad brie, lyfts fram bäst av ett friskt vitt med generös frukt. Vill du ha ett vin som matchar flera olika ostsorter? Satsa på ett smakrikt vitt vin med rund kropp och frisk syra.
Välj dina favoritostar.
Några förslag:
Vällagrad parmesan
Comté eller Gruyère
En krämig färskost med örter
Någon typ av kittost
Brie de meaux
Tillbehör:
Färska fikon
Körsbär
Päron
Fikonmarmelad
Päronmarmelad
Rostat surdegsbröd
Kex
1. På vår ostbricka har vi valt några klassiska ostar vi gillar som parmesan, comté, gruyère och en mild färskost med örter. En brokig blandning och de vin som passar bäst till mycket är ett vin med mycket frukt, vitt som rött.
2. Servera ostarna tillsammans med kex eller bröd.
3. En god och söt marmelad som till exempel en fikonmarmelad är en perfekt kombination med ost. Dricker du vitt vin till osten passar en mild päronmarmelad bättre.
4. Välj inte för många ostar på din bricka utan rikta in dig på några utvalda favoriter.
5. Kom ihåg att ostarna ska ha en lagom temperatur innan du serverar dem. Ingen blir glad av kylskåpskall ost.
6. Det kan även vara gott att servera lite bär eller frukt till. Körsbärs, päron eller färska fikon är klockrent!
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
En somrig charkbricka där sparrisen får sällskap av salta charkuterier och en parmesanaioli.
Ostbricka är en populär anrättning världen över. Den serveras med aperitif, som dessert och på buffén....