Biecher Pinot Gris Reserve
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
En ostbricka innan eller efter maten eller som ett mindre kvällsmål tillsammans med ett glas vin är en sann njutning. Men vad ska man tänka på när man kombinerar ost och vin? De hårda ostarna klarar av ett rustikare vin, medans de mildare ostarna kräver en snällare vin utan sträva tanniner. På vår ostbricka har vi valt några klassiska ostar vi gillar som parmesan, comté, gruyère och en mild färskost med örter. En brokig blandning och de vin som passar bäst till mycket är ett vin med mycket frukt, vitt som rött.
Välj ostar som du själv gillar, förslagsvis:
Vällagrad parmesan
Comté eller Gruyère
En krämig färskost med örter
Någon typ av kittost
1. Servera ostarna tillsammans med kex eller bröd och kanske någon god söt marmelad som till exempel en fikonmarmelad. Dricker du vitt vin till osten passar en mild päronmarmelad bättre.
2. Tänk bara på att inte välja för många ostar på din bricka och låt dem tempereras till lagom temperatur innan du serverar dem. Ingen blir glad av kylskåpskall ost.
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
En vårig charkbricka där sparrisen får sällskap av salta charkuterier och en parmesanaioli. Servera gärna med ett mjukt rödvin!
Ostbricka är en populär anrättning världen över. Den serveras tillsammans med aperitif, till dessert och som...