Charkbricka med grillad sparris och parmesanaioli
En somrig charkbricka där sparrisen får sällskap av salta charkuterier och en parmesanaioli. Servera gärna till ett fruktigt rödvin som kan möta upp dom olika charkuteriernas smakintryck.
Ingredienser
2 äggulor
1 dl neutral olja
0,5 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
Salt och peppar
500 g sparris
blandade charkuterier
Gör så här
1. Ta ut charkuterierna ur kylen så att de inte är kylskåpskalla vid servering.
2. Mixa äggulan med riven parmesan, vitlök och vinäger.
3. Tillsätt olja under mixning. Först droppvis och när du märker att den gått ihop, kan du tillsätta oljan lite snabbare.
4. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha den tunnare, tillsätt någon tesked vatten.
5. Skölj sparrisen och knäck av den nedersta delen av stjälken.
6. Stek hastigt i en grillpanna eller ugnsrosta på hög värme tills de fått lite färg.
7. Servera direkt med charkuterierna, aiolin och kanske lite hyvlad parmesan.