Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Charkbricka med grillad sparris och parmesanaioli

En somrig charkbricka där sparrisen får sällskap av salta charkuterier och en parmesanaioli. Servera gärna till ett fruktigt rödvin som kan möta upp dom olika charkuteriernas smakintryck.

Vintips till receptet
119 kr

Ingredienser

2 äggulor
1 dl neutral olja
0,5 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
Salt och peppar
500 g sparris
blandade charkuterier

Gör så här

1. Ta ut charkuterierna ur kylen så att de inte är kylskåpskalla vid servering.

2. Mixa äggulan med riven parmesan, vitlök och vinäger.

3. Tillsätt olja under mixning. Först droppvis och när du märker att den gått ihop, kan du tillsätta oljan lite snabbare.

4. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha den tunnare, tillsätt någon tesked vatten.

5. Skölj sparrisen och knäck av den nedersta delen av stjälken.

6. Stek hastigt i en grillpanna eller ugnsrosta på hög värme tills de fått lite färg.

7. Servera direkt med charkuterierna, aiolin och kanske lite hyvlad parmesan.

Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept