Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Oxfilé med kaprissås

Stekt oxfilé är en lyxig och god rätt speciellt om du serverar den tillsammans med en god sås. Oxfilé med kaprissås är en klassisk kombination och denna sås är lika god kall som varm. I glaset väljer vi ett kraftfullt vin med frisk syra och tanniner. Den friska syran matchar syrligheten i såsen medans vinets tanniner och köttets struktur tämjer varandra och bildar en harmonisk upplevelse.

Vintips till receptet
399 kr

Ingredienser

700 g hel svensk oxfilé
flingsalt och nymald svartpeppar

Kaprissås
2 tsk fransk senap
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
3 msk kapris
2 msk hackad bladpersilja
salt och nymald svartpeppar

Till servering
Ugnsrostad potatis
En god sallad

 

Gör så här

1. Börja med att vispa ihop senap, vitlök och citron. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt vispa kraftigt.

2. Rör i crème fraiche, kapris och persilja. Smaka av med lite salt och peppar.

3. Putsa köttet och grilla eller stek det runt om till en temperatur av max 60˚ grader för medium. Salta och peppra. Låt köttet vila i folie i tio minuter om det ska ätas direkt annars går det bra att äta kallt.

4. Servera oxfilén med kaprissåsen och ugnsrostad potatis samt sallad.

Recept: Liselotte Forslin
Betyg
33 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.