Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Oxfilé med kaprissås

Stekt oxfilé är en lyxig och god rätt speciellt om du serverar den tillsammans med en god sås. Oxfilé med kaprissås är en klassisk kombination och denna sås är lika god kall som varm. I glaset väljer vi ett fylligt och kryddigt rött.

Vintips till receptet
239 kr

Ingredienser

700 g hel svensk oxfilé
flingsalt och nymald svartpeppar

Kaprissås
2 tsk fransk senap
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
3 msk kapris
2 msk hackad bladpersilja
salt och nymald svartpeppar

Till servering
Ugnsrostad potatis
En god sallad

 

Gör så här

1. Börja med att vispa ihop senap, vitlök och citron. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt vispa kraftigt.

2. Rör i crème fraiche, kapris och persilja. Smaka av med lite salt och peppar.

3. Putsa köttet och grilla eller stek det runt om till en temperatur av max 60˚ grader för medium. Salta och peppra. Låt köttet vila i folie i tio minuter om det ska ätas direkt annars går det bra att äta kallt.

4. Servera oxfilén med kaprissåsen och ugnsrostad potatis samt sallad.

Recept: Liselotte Forslin
Betyg
37 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

oxfile provencal
Samuel From

Oxfilé Provençale

Lyxig oxfilé provencale med vitlökssmör packad med ljuvliga örter och krispigt råstekt potatis.