Ropiteau Pinot Noir Grande Reserve
119 kr
"Pinot med attityd". Nyhet från det ikoniska Bourgognevinhuset Ropiteau i Frankrike.
Stekt oxfilé är en lyxig och god rätt speciellt om du serverar den tillsammans med en god sås. Oxfilé med kaprissås är en klassisk kombination och denna sås är lika god kall som varm. I glaset väljer vi ett fylligt och kryddigt rött.
700 g hel svensk oxfilé
flingsalt och nymald svartpeppar
Kaprissås
2 tsk fransk senap
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
2 dl crème fraiche
1 msk olivolja
3 msk kapris
2 msk hackad bladpersilja
salt och nymald svartpeppar
Till servering
Ugnsrostad potatis
En god sallad
1. Börja med att vispa ihop senap, vitlök och citron. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt vispa kraftigt.
2. Rör i crème fraiche, kapris och persilja. Smaka av med lite salt och peppar.
3. Putsa köttet och grilla eller stek det runt om till en temperatur av max 60˚ grader för medium. Salta och peppra. Låt köttet vila i folie i tio minuter om det ska ätas direkt annars går det bra att äta kallt.
4. Servera oxfilén med kaprissåsen och ugnsrostad potatis samt sallad.
119 kr
"Pinot med attityd". Nyhet från det ikoniska Bourgognevinhuset Ropiteau i Frankrike.
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!