Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Oxrullader i gräddig pepparsås

Oxrullader fyllda med pepprig färskost och skinka som serveras med en gräddig pepparsås, stekt potatis och inlagd gurka. Vi väljer ett fruktigt och fylligt rödvin med elegant smak som matchar den rustika matens struktur och lyxiga ingredienser.

Vintips till receptet
299 kr

Ingredienser

600 g lövbiff
8 skivor rökt skinka
150 g färskost peppar
Smör
Tandpetare

Pepparsås
1 msk smör
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel grönpeppar
1 tsk hel rosépeppar
2 schalottenlökar
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
3 dl vispgrädde
1 msk ljus soja
1 tsk majsstärkelse + 2 msk vatten

Tillbehör
Inlagd gurka
700 g potatis

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Om potatisarna är stora dela på hälften eller i kvartar.

2. Lägg ut i en ugnsform. Ringla över lite olja. Salta och peppra.

3. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills potatisen är färdig och fått fin färg.

4. Stöt pepparkornen i en mortel.

5. Skala och finhacka löken.

6. Hetta upp 1 msk smör och fräs pepparn i smöret. Tillsätt lök och låt fräsa ytterligare ca 2 minuter.

7. Blanda i grädde, vatten, soja och fond. Sjud utan lock ca 10 minuter (medan såsen kokar kan du förbereda rulladerna). Blanda majsstärkelsen med vatten och rör ner i såsen. Koka upp och smaka av med salt.

8. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Bred ut ost på varje skiva. Lägg sedan en bit skinka ovanpå.

9. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

10. Bryn rulladerna i smör i en stekpanna med hög kant tills de fått fin färg.

11. Häll såsen över rulladerna och låt sjuda ca 10 minuter.

12. Servera rulladerna med pepparsås, stekt potatis och inlagd gurka.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
36 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Högrevsbolognese-med-pancetta
Liselotte Forslin_Pressbild_03
2 tim 30 min

Högrevsbolognese med pancetta

En bolognese med tärnad högrev och pancetta som är extra lyxig och bjuder på helt fantastiska smaker! En riktig festmåltid som räcker till många.