Zafrica Cape Reserve Red Blend
68 kr
Stor nyhet & bäst prisad från Sydafrika! Zafrica Cape Reserve erbjuder ett generöst och storartat vin,...
Planksteken är tillbaka och vi kan inte vara gladare. Här serverar vi planksteken gjord från grunden med bearnaisesås, duchesspotatis, färsk sparris och såklart den ugnsbakade tomaten. I glaset väljer vi ett fylligt och smakrikt rödvin.
4 skivor entrecote eller oxfilé
Salt
Svartpeppar
1 knippe sparris
4 tomater
Pommes duchesse
1 kilo potatis
1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
3 msk smör
1 äggula
Bearnaisesås
250 g smör
1 schalottenlök
2 msk färsk hackad dragon
2 msk rödvinsvinäger
1 krm vitpeppar
2 äggulor
1/2 dl färsk hackad persilja
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Pommes duchesse: Skala potatisen och skär den i små bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Häll av vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Blanda sedan i grädde, mjölk och smör. Rör sist i ett ägg och smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite. Häll sedan över all potatismos i en sprits.
3. Bearnaisesås: Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna. Finhacka löken och lägg i en kastrull tillsammans med hälften av dragonen, vitpeppar, rödvinsvinäger och 1/2 dl vatten. Koka upp och låt sjuda tills all vätska kokat in i löken. Vispa ner äggulorna i löken. Droppa sedan ner det smälta smöret under konstant omrörning. Vispa först sakta och sedan snabbare. Tillsätt persilja och resten av dragonen. Smaka av med salt och peppar.
4. Bryn köttet hastigt i smör ca 30 sekunder. Salta och peppra. Låt sedan vila under folie ca 10 minuter. Ansa under tiden sparrisen och koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter.
5. Skär bort översta toppen på tomaterna, sätt sedan tomaterna i hålet på ekplankorna. Spritsa ut potatisen runt om. Lägg köttbitarna i mitten innanför moset. Ställ in i ugnen ca 15 minuter eller tills potatismoset fått fin färg. Ta ut och klicka över bearnaisesåsen. Servera plankorna rykande heta tillsammans med sparrisen.
68 kr
Stor nyhet & bäst prisad från Sydafrika! Zafrica Cape Reserve erbjuder ett generöst och storartat vin,...
Saftig entrecôte med söt palsternacka och kryddsyrligt smör. Den här rätten har allt! Vi vågar lova att den här anrättningen kommer att bli mångas nya favoriträtt. Drick tillsammans med en Côtes du Rhône
Entrecôte tillsammans med smakrika och festliga tillbehör.