Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Planksteken är tillbaka och vi kan inte vara gladare. Här serverar vi planksteken gjord från grunden med bearnaisesås, duchesspotatis, färsk sparris och såklart den ugnsbakade tomaten. I glaset vill vi ha ett komplext och fruktigt rött. Eller varför inte testa ett torrt rosé?
4 skivor entrecote eller oxfilé
Salt
Svartpeppar
1 knippe sparris
4 tomater
Pommes duchesse
1 kilo potatis
1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
3 msk smör
1 äggula
Bearnaisesås
250 g smör
1 schalottenlök
2 msk färsk hackad dragon
2 msk rödvinsvinäger
1 krm vitpeppar
2 äggulor
1/2 dl färsk hackad persilja
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Pommes duchesse: Skala potatisen och skär den i små bitar. Koka i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Häll av vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Blanda sedan i grädde, mjölk och smör. Rör sist i ett ägg och smaka av med salt och peppar. Låt svalna lite. Häll sedan över all potatismos i en sprits.
3. Bearnaisesås: Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna. Finhacka löken och lägg i en kastrull tillsammans med hälften av dragonen, vitpeppar, rödvinsvinäger och 1/2 dl vatten. Koka upp och låt sjuda tills all vätska kokat in i löken. Vispa ner äggulorna i löken. Droppa sedan ner det smälta smöret under konstant omrörning. Vispa först sakta och sedan snabbare. Tillsätt persilja och resten av dragonen. Smaka av med salt och peppar.
4. Bryn köttet hastigt i smör ca 30 sekunder. Salta och peppra. Låt sedan vila under folie ca 10 minuter. Ansa under tiden sparrisen och koka i lättsaltat vatten ca 2 minuter.
5. Skär bort översta toppen på tomaterna, sätt sedan tomaterna i hålet på ekplankorna. Spritsa ut potatisen runt om. Lägg köttbitarna i mitten innanför moset. Ställ in i ugnen ca 15 minuter eller tills potatismoset fått fin färg. Ta ut och klicka över bearnaisesåsen. Servera plankorna rykande heta tillsammans med sparrisen.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
Saftig entrecôte med söt palsternacka och syrligt kryddsmör. Mums till rödvin!
Grillad entrecôte som serverad med bakad potatis, grillad majs och goda såser.