Selvarossa Riserva
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 1000 flaskor!
Oxsvansragu är en tidskrävande rätt men det vägs upp av detta enkla receptet och goda smak. Servera ragun med ett kraftigt vin som matchar den rika och mustiga smaken.
1,5-2 kg oxsvans
3 dl vetemjöl
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
2 morötter
2 lagerblad
1 msk tomatpuré
2 tsk rökt paprikapulver (kan uteslutas)
2,5 dl rött vin
2 dl köttbuljong
1 tsk timjan
4 kvistar rosmarin
salt och nymald svartpeppar
olivolja
Potatismos
1 kg potatis mjölig
2,3 dl grädde
100-150 g smör
salt och vitpeppar
1. Torka av köttet och rulla bitarna i vetemjöl.
2. Grovhacka grönsakerna och fräs dem mjuka i en stor gryta.
3. Salta, peppra och krydda eventuellt med paprikapulvret.
4. Slå på vinet och buljongen, addera lagerblad, tomatpuré, Koka upp låt puttra under lock i ca fem timmar, rör om då och då. Köttet ska lätt falla av benet när man drar i det med en gaffel, då är ragun klar.
Potatismoset:
5. Skala och hacka potatisen i grova bitar koka dem mjuka i saltat vatten.
6. Häll av vattnet mosa potatis med en potatisstöt.
7. Tillsätt grädde och smör, här får du själv välja hur mycket du vill ha och vilken konsistens, gör det på den avslagna spisplattan så går det lättare. Det går bra att byta ut en del av grädden mot mjölk men det blir inte lika smaskigt.
8. Vispa moset luftigt smaka av med salt och vitpeppar.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 1000 flaskor!
Höstens smakrika grytor kräver smakrika viner. Men hur ska man tänka när man matchar höstens grytor...
Elegant gryta med klassiska smaker. Servera gärna i sällskap med ett kryddigt rödvin.