Viva Valentina Organic Sangiovese
109 kr
Romantik i flaska från älskade Italien! Prisad sangiovese ❤️
Paella Valenciana är en klassisk paella som till skillnad från "vanlig" paella inte innehåller frisk eller skaldjur. Här får istället kyckling och kanin skina som huvudingredienser. Till denna paella som bjuder på djupa och köttiga smaker dricker vi ett fruktigt rödvin med härlig kropp som balanserar paellans kryddighet och möter upp köttets struktur.
ca 800g kyckling gärna mindre styckdelar på ben
400g kanin
500g paellaris
6 st hackade vitlöksklyftor
3 st hackade tomater
1 röd paprika
160g bondbönor
200g haricot verts
2 dl vitt vin
1 tsk rökt pakrikaplver
0,5 g saffran
10 dl vatten
1 dl olivolja
Salt efter smak
1. Värm paellapannan eller muurikkan till medelvärme.
2. Häll på olivoljan. Täck hela pannan eller muurikkan med olivolja så att ingenting bränns.
3. Stek kyckling och kanin gyllenbruna. Låt köttet brynas i ca 20 minuter. Vänd då och då.
4. Lägg köttet åt sidan.
5. Stek bondbönorna och lägg åt sidan.
6. Tillsätt vitlök, saffran och paprikapulver. Stek någon minut utan att vitlöken tar färg.
7. Tillsätt tomater. Låt koka ihop och addera vinet. Låt koka i ca 1 minut.
8. Häll på vattnet och koka upp. Dra ner värmen så att det småputtrar. Addera paellariset så att allt paellaris täcks av vätskan.
9. Lägg i köttet och bönorna och låt puttra ca 15-20 minuter.
10. Paellan börjar bli klar när all vätska är borta och du kan höra ett knastrande ljud från riset i botten som karameliseras. Höj nu värmen och låt riset knastra i ytterligare ca en halv minut. Om du känner en bränd doft ska du ta bort paellan från spisen direkt.
11. Låt paellan stå till sig i ca 5 minuter, servera sedan med färsk citron och persilja.
109 kr
Romantik i flaska från älskade Italien! Prisad sangiovese ❤️
Dröm dig bort till solvarma Spanien med detta smakrika paellarecept!