Periquita White box
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Vivas enkla paella med kyckling och räkor är perfekt mat när man ska bjuda många. För extra festlig variant använd hel styckad kyckling med ben och gör egen färsk buljong på skrovet som används i paellan. Toppa med färska skaldjur strax före servering som på bilden. I glaset ser vi gärna ett friskt och fruktigt vitt vin! I en rätt som paella hittar vi många smaker och då passar det utmärkt med ett fruktigt vin som kan fånga upp smakbilden. Frukten i vinet balanserar dessutom hettan i rätten. Oslagbar kombination!
400-500 g kycklinglårfilé, gärna ekologisk
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
0,75-1 dl olivolja
1 paket saffran
1 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1 liten röd paprika
200 g gröna bönor/haricots verts
250 g tomater
3,5 dl Paellaris, parboiled eller avorioris
7 dl höns eller kycklingbuljong
(eller 2 buljongtärningar upplöst i 7 dl vatten)
+ extra vatten för spädning vid behov
2 citroner i klyftor
100 g skalade räkor
(skaldjur till garnering)
1. Skala och hacka tomaterna. Om tomaterna är fasta brukar det gå bra att skala med en bra potatisskalare eller kniv. Annars kan du skära ett kryss i tomaterna och skålla dem några minuter i hett vatten och sedan dra bort skalet.
2. Hacka lök och vitlök.
3. Skär kycklingköttet i bitar.
4. Tärna eller strimla paprika, skär gröna bönor i bitar.
5. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor wokpanna/traktörpanna/paellapanna.
6. Fräs kycklingen.
7. Tillsätt lök och vitlök, saffran, paprikapulver, cayennepeppar och grönsaker. Låt fräsa ett par minuter, håll lite koll och rör om så det inte blir bränt.
8. Tillsätt paellaris, tomater, buljong och vatten. Låt sjuda i cirka 20 minuter. Späd med vatten om det kokar torrt.
9. När paellariset känns nästan klart och nästan all vätska kokat in, drag bort från värmen, blanda i skalade räkor, lägg på citronklyftor och låt stå och ånga ett par minuter på eftervärme.
10. Låt var och en pressa över citron efter tycke och smak.
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Läcker saffransrisotto som tar för sig! Smaksätt med lime, fänkål och toppa med räkor!
Dröm dig bort till solvarma Spanien med detta smakrika paellarecept!