Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pappas potatispizza

Sjukt enkelt, men så otroligt gott. Det finns tusen sätt att göra pizza på och många är självutnämnda experter, särskilt på pizzadeg. Jag tror att man lyckas efter en del misslyckanden, men man måste framförallt släppa föreställningen om den perfekta pizzan. Det blir gott lite hur som helst. Släpp särskilt grejen om att en pizza måste vara rund. Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt på Södermalm-ugn. Receptet är taget från min kokbok - Min plats på jorden / Petter

Vintips till receptet
125 kr

Ingredienser

pizzadeg
några fasta potatisar
några vitlöksklyftor
olivolja
färsk rosmarin
svartpeppar och flingsalt
svarta oliver

Gör så här

1. Sno ihop en pizzadeg och låt den jäsa i en timme ungefär.

2. Skala och skiva några potatisar i riktigt tunna stavar under tiden.

3. Skala och krossa några vitlöksklyftor.

4. Kavla ut degen.

5. Fördela potatisstavar på och strö över krossad vitlök.

6. Ringla över nån matsked olivolja och på med färsk rosmarin (eller torkad rosmarin eller oregano), svartpeppar och flingsalt. Gärna några svarta oliver också.

7. Grädda i 15 minuter i 225 grader. Häll lite mer olja på kanterna när du precis tagit ut den ur i ugnen.

Recept och foto är hämtat ur kokboken Min plats på jorden 
köp kokboken här 
Författare: Petter Alexis Askergren
Formgivare: Kristin Lidström
Fotograf: Ea Czyz
Betyg
12 röster
Vad tycker du?
Portioner
1 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Petter prosecco P.Lex Prosecco
Petter Alexis vinprovning

P.LEX Prosecco Brut

125 kr

P.lex Prosecco är ett bubbel framtagen av artisten tillika sommeliern Petter Alexis och The Wine Team....

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

pasta vongole
Petter Alexis vinprovning

Petters Pasta vongole

"En paradrätt på Koster. Här är det bra när Kristian håller sig borta från chilin och spelar med rena smaker. Koster ligger inte i Thailand." / Petter Alexis Askergren

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER