Casa Vinironia Prosecco Vino Biologico
95 kr
En smakrik ekologisk Prosecco – perfekt till plockmat eller som aperitif!
Sjukt enkelt, men så otroligt gott. Det finns tusen sätt att göra pizza på och många är självutnämnda experter, särskilt på pizzadeg. Jag tror att man lyckas efter en del misslyckanden, men man måste framförallt släppa föreställningen om den perfekta pizzan. Det blir gott lite hur som helst. Släpp särskilt grejen om att en pizza måste vara rund. Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt på Södermalm-ugn. Receptet är taget från min kokbok - Min plats på jorden / Petter
pizzadeg
några fasta potatisar
några vitlöksklyftor
olivolja
färsk rosmarin
svartpeppar och flingsalt
svarta oliver
1. Bara sno ihop en pizzadeg och låt den jäsa i en timme ungefär.
2. Skala och skiva några potatisar i riktigt tunna stavar under tiden.
3. Skala och krossa några vitlöksklyftor.
4. Kavla ut degen.
5. Fördela potatisstavar på och strö över krossad vitlök.
6. Ringla över nån matsked olivolja och på med färsk rosmarin (eller torkad rosmarin eller oregano), svartpeppar och flingsalt. Gärna några svarta oliver också.
7. Grädda i 15 minuter i 225 grader. Häll lite mer olja på kanterna när du precis tagit ut den ur i ugnen.
95 kr
En smakrik ekologisk Prosecco – perfekt till plockmat eller som aperitif!
89 kr
Petters ekologiska Pinot Grigio! Denna Pinot Grigio är gjort med en fyllig, fräsch stil och har...
"En paradrätt på Koster. Här är det bra när Kristian håller sig borta från chilin och spelar med rena smaker. Koster ligger inte i Thailand." / Petter Alexis Askergren
Vid sidan om nöjet att fiska makrillen så är det ju en fantastiskt god fisk att äta också. Doppa den pinfärsk i min umamisås och sluka direkt/ Petter Alexis Askergren