Paprikaröra med valnötter
Rosésäsongen är snart här och vi bjuder gärna på ett glas innan middagen tillsammans med lite plock. Rostade tunnbröd tillsammans med en paprikaröra med valnötter är en bra matchning till rosé, både i smak och färg.
Ingredienser
4 skivor tunnbröd
100 g valnötter
1 burk (ca 250 g) grillad paprika i olja
1 tsk paprikapulver
1 tsk honung
saft från 1/2 citron
1 tsk spiskummin
salt
Gör så här
1. Torrosta valnötterna i en stekpanna, passa noga så att de inte bränns. Låt svalna och lägg i en matberedare.
2. Häll på den grillade paprikan, ta med allt i burken, även oljan. Pressa över citron, tillsätt honung och kryddor. Mixa till en jämn smet och smaka sedan av med salt samt eventuellt mer kryddor och citron.
3. Värm ugnen till 200 grader.
4. Skiva tunnbrödet i lagom stora mumsbitar att dippa och lägg på en plåt. Rosta brödbitarna i ugn i cirka 10 minuter eller tills de fått fin färg och känns knapriga.
5. Servera de ljumma brödbitarna tillsammans med paprikaröran och ett glas frisk rosé.