Falu Rödvin Grand vin
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
Pasta Alla Norma är en typisk siciliansk pastarätt med aubergine. Den har lite sting av chili och vinäger som bryts av med len ricotta. I glaset väljer vi ett fruktigt och fylligt rött naturvin från frankrike som balanserar den lilla chili-hettan och matchar den lena pastans struktur.
4-6 portioner
250 g rigatoni-pasta
2 medelstora aubergine
Olivolja till stekning
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 paket krossade tomater, à 390 g
3-4 msk hackad färsk oregano
½ tsk chiliflakes
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker eller honung
salt och nymald svartpeppar efter smak
Till servering och dekoration
1 burk ricotta, 250 g
Färsk oregano
1. Tärna auberginen i drygt centimeterstora bitar.
2. Stek den i generöst med olivolja i omgångar så den blir gyllene. Salta och dra några varv med pepparkvarnen. Ställ åt sidan.
3. Hacka löken och vitlöken och fräs i olja i en stor gryta utan att den tar färg.
4. Tillsätt tomatpurén och låt den steka med någon minut under omrörning.
5. Blanda i den stekta auberginen.
6. Häll i de krossade tomaterna, oregano, chiliflakes och vinäger och låt det sjuda utan lock i 20 minuter till en tjock sås.
7. Koka under tiden pastan någon minut kortare än paketets anvisningar. Häll av den men spara lite av kokvattnet.
8. Vänd i pastan och smaka av med socker, salt och peppar. Om det blir för tjockt kan du späda med lite av pastavattnet.
9. Servera med ricotta, färsk oregano och en god olivolja.
10. I den här delen av Italien är inte parmesanost en tradition. Trots det är det gott att strö på lite riven parmesan på rätten.
95 kr
En generös 1-litersflaska som gör sig utmärkt till husmanskost som köttbullar med gräddsås, biff Rydberg eller ugnsbakad falukorv med potatismos.
Riktig amerikansk BBQ med ribs, majs och sötpotatis - servera till ett rött vin från soliga Kalifornien!
Underbart goda frisktacos med söt ananas och het jalapeño-sås!