Ruppertsberger Imperial Organic
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
Krispig fisk, krämig coleslaw, färsk stekt ananas och en kall jalapeño-sås i varma tortillabröd. Ljuvliga tacos som vi serverar till ett frisk och fruktig vitt vin. Vinets pigga syra möter upp limen i tacosen och vinets fruktighet balanserar de heta inslagen som jalapeño.
Fisktacos:
1 färsk ananas
500 g torskfilé (fryst men tinad går bra)
1 liter rapsolja till fritering
salt
Frityrsmet
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk mortlad hel eller mald spiskummin
2 tsk mortlad hel eller mald koriander
2 dl öl
1 äggula
Rödkåls-cole slaw
500 g rödkål
½ äpple
1 dl majonnäs
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk fransk senap
1 krm salt
Tillbehör och dekoration
8-12 små mjuka tacobröd, värmda
2 klyftade lime
Färsk koriander
Gör jalapeño-sås och rödkåls-coleslaw först. Ställ kallt.
1. Hacka jalapeñon grovt och blanda med resten av ingredienserna.
2. Strimla rödkålen fint, gärna på mandolin eller med osthyvel.
3. Grovriv äpplet.
4. Blanda majonnäsen med äppelcidervinäger och senap.
5. Vänd i kålen. Smaka av med salt.
6. Skala och tärna ananasen smått.
7. Stek den i lite av rapsoljan så den får färg. Kläm över lite lime och strö på lite koriander. Salta lätt.
8. Skär fisken i små bitar, ca 2 x 2 cm.
9. Häll oljan i en tjockbottnad gryta, gärna av gjutjärn och värm den till 170 grader.
10. Blanda kryddorna, mjöl, panko, bakpulver, kryddor och öl i en stor skål till en smet.
11. Vänd fiskbitarna i smeten och fritera några åt gången ca 1-2 minuter. Vänd på dem en gång. Låt rinna av på hushållspapper. Salta genast med bordssalt.
12. Servera allt i separata skålar och fat och låt var och en göra sin egna tacos.
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Sveriges självutnämnda nationalrätt som går att variera i det oändliga!