Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Friterade fisktacos med jalapeño-sås

Krispig fisk, krämig coleslaw, färsk stekt ananas och en kall jalapeño-sås i varma tortillabröd. Ljuvliga tacos som vi serverar till ett frisk och fruktig rosévin. Vinets pigga syra möter upp limen i tacosen och vinets fruktighet balanserar de heta inslagen som jalapeño.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Jalapeño-sås
1 dl inlagd jalapeño
1 lime, rivet skal och saft
3 msk hackad koriander
1 tsk honung
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm salt

Fisktacos:
1 färsk ananas
500 g torskfilé (fryst men tinad går bra)
1 liter rapsolja till fritering
salt

Frityrsmet
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk mortlad hel eller mald spiskummin
2 tsk mortlad hel eller mald koriander
4 dl öl
1 äggula

Rödkåls-cole slaw
500 g rödkål
½ äpple
1 dl majonnäs
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk fransk senap
1 krm salt

Tillbehör och dekoration
8-12 små mjuka tacobröd, värmda
2 klyftade lime
Färsk koriander

Gör så här

Gör jalapeño-sås och rödkåls-coleslaw först. Ställ kallt.

Jalapeño-sås

1. Hacka jalapeñon grovt och blanda med resten av ingredienserna.

Rödkåls-coleslaw

2. Strimla rödkålen fint, gärna på mandolin eller med osthyvel.

3. Grovriv äpplet.

4. Blanda majonnäsen med äppelcidervinäger och senap.

5. Vänd i kålen. Smaka av med salt.

Fisktacos

6. Skala och tärna ananasen smått.

7. Stek den i lite av rapsoljan så den får färg. Kläm över lite lime och strö på lite koriander. Salta lätt.

8. Skär fisken i små bitar, ca 2 x 2 cm.

9. Häll oljan i en tjockbottnad gryta, gärna av gjutjärn och värm den till 170 grader.

10. Blanda kryddorna, mjöl, panko, bakpulver, kryddor, öl och äggula i en stor skål till en smet.

11. Vänd fiskbitarna i smeten och fritera några åt gången ca 1-2 minuter. Vänd på dem en gång. Låt rinna av på hushållspapper. Salta genast med bordssalt.

Servering:

12. Servera allt i separata skålar och fat och låt var och en göra sin egna tacos.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Vin till tacos
Ida Fürst bild

Vin till tacos

Sveriges självutnämnda nationalrätt som går att variera i det oändliga

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER